Uutiset

Hoivakiinteistöjen neuvonantopalvelujen kysyntä kasvussa

Hoiva- ja palvelukiinteistöjen suosion kiinteistösijoitusmarkkinoilla arvioidaan kasvavan lähivuosina huomattavasti, kun väestö vanhenee ja keskimääräinen elinikä pitenee.

Uutinen

Kuntien haasteellinen taloustilanne lisää myös uudenlaisten toimintamallien tarvetta niin erilaisiin vanhusten palvelutaloihin, kuntoutusyksiköihin kuin esimerkiksi päiväkotikiinteistöihinkin. Hoiva-alan kiinteistöissä on monia erityispiirteitä, joista hyvänä esimerkkinä ovat kiinteistön käyttäjien monimuotoiset tarpeet ja toiveet. Hoiva-ala on lisäksi monin tavoin säänneltyä liiketoimintaa, mikä tuo omat erityispiirteensä kiinteistöjen tarkasteluun.

”Olemme toimineet useissa hoivakiinteistöjen kauppoja koskevissa neuvonantotehtävissä ja kehittäneet niihin suunnattua DD-prosessia nimenomaan hoivakiinteistöjen erityisominaisuudet huomioivaksi”, kertoo Granlund Consultingin vanhempi asiantuntija Pasi Lindholm.

Granlund Consulting on ollut teknisenä neuvonantajana mm. Trevian Asset Managementin 12 päiväkotikiinteistön kaupassa sekä Northern Horizon Capitalin 27 hoiva-alan kiinteistön TEDD-projektissa myyjän DD-selvityksen teknisenä ja ympäristöalan asiantuntijana.

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli