Uutiset

Granlund Oulu ja Granlund Rovaniemi aloittavat 1.10.2016

Konsernimme vahvistuu Pohjois-Suomessa.

Uutinen

Granlund Oy hankki syyskyyssa osake-enemmistön sekä Insinööritoimisto Äyräväinen Rovaniemi Oy:sta että Insinööritoimisto Ylitalo Oy:sta Oulussa. 1.10. alkaen yritykset ovat virallisesti osa Granlund-konsernia ja niiden nimet muuttuvat Granlund Oulu Oy:ksi ja Granlund Rovaniemi Oy:ksi.

Molemmat toimistot vahvistavat Granlundin pohjoista ulottuvuutta. Tavoitteena on saavuttaa johtava asema alueiden talotekniikkasuunnittelussa, konsultoinnissa ja ylläpidon ohjelmistoissa.

”Molemmat yhtiöt ovat toimineet alueella pitkään ja niiden osaaminen antaa hyvän kasvualustan pohjoisen Suomen markkinoille. Valmisteluprosessin aikana huomasimme, että yhtiöidemme toiminnassa oli paljon samoja elementtejä, kuten vahvoja asiakkuuksia ja erikoisosaamista”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo.

”Granlund antaa uutta potkua toimintamme kehittämiseen. Suomen vahvimmat taustat erikoisosaamisessa ja tietomalleissa tuovat meille vaativiin projekteihimme entistä paremmat lähtökohdat. Oma joukkomme otti asian positiivisena kehitysmahdollisuutena”, lisää toimitusjohtaja Petri Vuorre Ylitalo Oy:sta.

”Granlund monipuolisena asiantuntijaorganisaationa tarjoaa myös Rovaniemen porukalle mahdollisuuden jatkaa vahvaa asiantuntijatyötään ja astua samalla uusille osaamisalueille ja kehittyä. Asiakkaat Pohjois-Suomessa voivat näin hyödyntää koko Granlund-verkoston erikoisosaamista”, kertoo Insinööritoimisto Äyräväinen Rovaniemi Oy:n toimitusjohtajana toiminut Mikko Äyräväinen.

Insinööritoimisto Ylitalo Oy on vuonna 1973 perustettu talotekniikan suunnittelutoimisto, jossa työskentelee parhaillaan 16 henkilöä. Petri Vuorre jatkaa 1.10. Granlund Oulu Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana ja Granlundin Oulun toimistoa keväästä asti vetänyt Juha Huczkowski nimitetään LVIA-osaston johtajaksi. LVIA-projektipäällikköinä aloittavat Pasi MakkonenPekka Nykänen ja Janne Jokitalo. Oiva Taipalus ja Yrjö Aarnipuro on nimitetty projektipäälliköiksi.

Insinööritoimisto Äyräväinen Rovaniemi on aloittanut toimintansa 2003 ja on Lapin suurin LVIA-suunnitteluun erikoistunut insinööritoimisto. Yrityksen toimitusjohtaja Mikko Äyräväinen jatkaa Granlund Rovaniemi Oy:n osakkaana sekä hallituksessa ja koko toimiston kahdeksanhenkinen henkilöstö jatkaa toimiston asiantuntijoina. 1.10.2016 alkaen yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Jukka Kärki ja suunnittelujohtajaksi Vesa Huhtala. Kummatkin on myös kutsuttu osakkaiksi yhtiöön. Kauppa ei vaikuta Helsingissä toimivan Insinööritoimisto Äyräväinen Oy:n toimintaan tai omistukseen millään tavalla.

”Meille tärkeää on jatkuvuus, paikallisuuden kunnioittaminen ja se, että muutoksen vaikutukset henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille ovat positiivisia. Vaikuttaa siltä, että kulttuurimme ja toimintatapamme sopivat erinomaisesti yhteen”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi arvioi.
 
Lisätietoa:
Pekka Metsi
Toimitusjohtaja, Granlund Oy
p. 040 529 6509, etunimi.sukunimi@granlund.fi 
 
Petri Vuorre
p. 044 057 9664, etunimi.sukunimi@ytalo.fi
 
Jukka Kärki
p. 0400 507 688, etunimi.sukunimi@ayravainen.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli