Uutiset

Kampusareena sai BREEAM-sertifikaatin

​Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n Kampusareenalle on myönnetty Very Good -tason BREEAM-sertifikaatti.

Uutinen

Kampusareena on Tampereen teknillisen yliopiston ja Suomen Yliopistokiinteistöjen yhteishanke, jonka tavoitteena on tuoda yritykset ja yliopisto konkreettisesti saman katon alle. Hervantaan rakennettu yliopistojen ja yritysten yhteinen työympäristö tukee yhteisöllisyyttä, oppimista ja poikkitieteellisyyttä sekä mahdollistaa uusien innovaatioiden tehokkaan hyödyntämisen liiketoiminnassa.

Rakennukseen kuuluu kaksikerroksinen jalusta sekä kuusikerroksinen toimisto. Jalustaosa on yliopiston käytössä, ja siihen kuuluu muun muassa opetus-, neuvottelu- ja näyttelytiloja. Toimistorakennus puolestaan on varattu yritysten käyttöön ja lisäksi siellä sijaitsee kampusklubi, jonka tavoitteena on yliopisto,-yritys,-yhteistyön syventäminen ja uudet yhteistyöavaukset.

Granlund toimi hankkeessa BREEAM-koordinaattorina ja energia-asiantuntijana.

- Projekti oli pitkä ja mielenkiintoinen, sillä olimme mukana hankevaiheesta alkaen. Oli hienoa nähdä, kuinka ympäristöluokitus otettiin mukaan heti hankkeen alusta alkaen, jolloin kriteerit voidaan huomioida kustannustehokkaasti ja suunnitelmia ei tarvitse tehdä useampaan kertaan kertoo Granlund Consulting Oy:n Ympäristöasiantuntija Sara Tuovinen.

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on vihreiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka tarkastelee rakennuksen ympäristövaikutuksia kiinnittäen huomiota esimerkiksi johtamiseen, energian- ja vedenkulutukseen, käytettyihin materiaaleihin, maankäyttöön ja liikenteeseen.

Kuva: ArkkitehditLSV

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli