Uutiset

Keravanjoen yhtenäiskoulu ja monitoimitalo nousevat allianssina

Talotekniikkasuunnittelusta ja energiatehokkuuskonsultoinnista vastaavat Granlund Oy ja Granlund Consulting Oy.

Uutinen

Keravan kaupunki on allekirjoittanut allianssisopimuksen Keravanjoen uuden yhtenäiskoulun ja monitoimitalon hankkeen kehitysvaiheesta.

Allianssiin kuuluvat tilaajana Keravan kaupunki sekä Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy. Talotekniikkasuunnittelusta ja energiatehokkuuskonsultoinnista vastaavat Granlund Oy ja Granlund Consulting Oy. Talotekniikan toteutuksesta vastaava Caverion Suomi Oy. Allianssiin kuuluvat myös rakennusyhtiö YIT Rakennus Oy ja rakennesuunnittelusta vastaava WSP Finland Oy. Lisäksi mukana on rakennusalan konsultti Vison allianssin asiantuntijatehtävissä.

Allianssimallin mukaisesti hankkeen tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat toimivat yhteistyössä ja sitoutuvat yhteisiin kustannus- ja laatutavoitteisiin hankkeen edun näkökulmasta.

"Tavoitteemme on toimiva, terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö, ja arvioimme allianssimallin olevan hankkeen tehokkain ja taloudellisin toteutusmuoto, myös kohteen pitkäikäisyyttä ajatellen", sanoo kiinteistöjohtaja Kristiina Pasula Keravan kaupungilta.

"Keravan kaupungin valitsema allianssimalli kannustaa hankkeen osapuolia toimimaan yhdessä ja ideoimaan kokonaistaloudellisia ratkaisuja monitoiminnallisten tilojen toteuttamiseksi. Opetustoimen edustajien, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kehittäessä ratkaisuja yhdessä ovat kaikki alusta asti mukana vaikuttamassa lopputulokseen", sanoo yksikön johtaja Santeri Kondakov Granlund-konsernista.

"Hankkeessa suunnitellaan uuden opetussuunnitelman mukaista muunneltavaa oppimisympäristöä,", toteaa hankkeen pääsuunnittelija Joona Koskelo Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy:ltä.

"Teknologia ja digitaalisuus korostuvat kiinteistöjen hallinnassa ja erityisesti uuden oppimisympäristön edellyttämissä teknisissä ratkaisuissa", sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

"Toimivalla allianssiyhteistyöllä ja ammattitaitoisilla rakennesuunnittelijoilla pystymme suunnittelemaan rakennukselle turvalliset, pitkäikäiset, muuntojoustavat ja energiatehokkaat ratkaisut", toteaa rakennesuunnittelusta vastaava Matti Savolainen WSP Finland Oy:stä.

"Allianssissa pystymme hyödyntämään kaikkien osapuolten osaamisen, kokemuksen ja tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla", sanoo Toimitilat-divisioonan johtaja Kari Alavillamo YIT:ltä.

Uuden yhtenäiskoulun on määrä valmistua kesällä 2021, jolloin noin 800 oppilasta aloittaa siellä koulunkäynnin elokuussa. Kehitysvaihe on käynnistynyt huhtikuussa 2018 ja tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen keväällä 2019.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?