Uutiset

Keskon uudessa kauppakeskuksessa korostuu energiatehokkuus

Granlund vastaa talotekniikasta

Uutinen

Granlund toteuttaa talotekniikkasuunnittelun Keskon uuteen Itäkeskukseen rakentuvaan kauppakeskukseen. Suunnittelussa korostuu erityisesti energiatehokkuus.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uusi K-citymarket sekä ravintoloita ja kahviloita. Toisessa vaiheessa kauppakeskus laajenee nykyisen citymarketin paikalle. Hanke on nyt suunnitteluvaiheessa ja ensimmäinen vaihe tulee valmistumaan vuoden 2017 lopussa. Rakennusoikeus alkuvaiheessa on 26 000 kerrosneliömetriä ja investoinnin arvo noin 100 miljoonaa euroa. Kaikkiaan kauppakeskushanke on useiden vuosien projekti ja satojen miljoonien eurojen arvoinen.

”Granlundin suunnittelu sisältää niin LVIAS-, sprinkleri- ja kylmätekniikan. Energiatehokkuuteen kiinnitetään erityishuomiota mm. kaupan kylmän lauhdelämmön talteenotolla ja taloteknisten järjestelmien tarpeenmukaisen käytön suunnittelulla”, kertoo Granlundin hanke- ja kehitysjohtaja Mika Reinikainen.

Uusi kauppakeskus tulee olemaan hyvin saavutettavissa, sillä Helsingin kaupunki rakentaa alueelle uuden tieyhteyden Itäväylän varrelta Marjaniementien liikenneympyrästä. Keskon asemakaava alueeseen mahdollistaa kaupallisten palvelujen lisäksi 8400 kerrosneliömetriä asuntorakentamista.

Lisätietoa:

Jarmo Seppänen
asiakkuuspäällikkö, Granlund Oy
p. 050 5252 267
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Mika Reinikainen
hanke- ja kehitysjohtaja, Granlund Oy
p. 050 5252 560
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Keskon tiedote hankkeesta

Kuva: Kesko

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli