Uutiset

Kojamo panostaa rakennushankkeiden energiatehokkuuteen

Energiasuunnittelu varmistaa energiatavoitteiden saavuttamisen

Uutinen

Granlund ja Kojamo ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien rakennushankkeiden energiakonsultointia. Granlundin tehtävänä on määrittää ratkaisut, joilla rakennushankkeissa saavutetaan energiatehokkuutta koskevat tavoitteet sekä ohjata suunnittelua tavoitteiden täyttymiseksi. Solmittu sopimus linkittyy Euroopan investointipankin myöntämään lainaan, jolla tuetaan energiatehokasta rakentamista.

”Sopimuksen avulla pystymme varmistamaan, että asuntotuotantomme täyttää Euroopan investointipankin myöntämän lainan ehdot energiatehokkuuden osalta”, toteaa Kojamon rakennuttajapäällikkö Petri Alatalo.

”Nyt solmittu sopimus on jatkoa Kojamon kanssa tehtävälle yhteistyölle. Aiemmin olemme laatineet yhdessä selvityksen, jossa määritettiin kustannustehokkaimpia toteutuskonsepteja energiatehokkaaseen asuinkerrostalorakentamiseen. Tämä työ tehtiin hyödyntäen MOBO-energiaoptimointia, joka on nykyaikainen ja kustannustehokas tapa rakennusten energiaratkaisujen määrittämiseen”, kertoo Granlund Consulting energiakonsultoinnin ryhmäpäällikkö Teemu Salonen.

MOBO-optimoinnin perusteella saatuja tuloksia pystytään nyt hyödyntämään kaikissa hankkeissa, kun määritellään ratkaisuja, joilla päästään Euroopan investointipankin määrittelemään energiatehokkuustasoon. Vaatimuksena on, että E-luvun tulee olla vähintään 116 kWhE/m²,a. Tavoite on  tiukka, mutta se on saavutettavissa panostamalla suunnitteluun ja sitä kautta niihin ratkaisuihin, joilla pystytään kustannustehokkaasti parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta. Tällä hetkellä vain noin 6 % uusista asuinkerrostaloista on päässyt tähän tavoitteeseen. Määrätietoista tekemistä siis tarvitaan. 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli