Uutiset

KuntaPro-puitesopimus varmistaa nopean LVISA-suunnittelun Hämeenlinnan kaupungin kohteissa

Uutinen

Granlund Riihimäki voitti LVISA-suunnittelun KuntaPro-puitesopimuskilpailutuksen vuosi sitten. Kaikki KuntaProhon kuuluvat kunnat, kuntayhtymät ja sidosryhmäomistajat voivat tilata taloteknisiä suunnittelupalveluja nyt nopeasti ja joustavasti tarpeen mukaan.

”Sopimus on tarkoitettu pienimuotoisiin suunnittelutehtäviin, kuten muutossuunnitteluun”, kertoo Granlund Riihimäki Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter. ”Puitesopimukseen kuuluvia palveluja hyödynnetään erityisesti Hämeenlinnassa, ja vastaamme kysyntään tuntipohjaisesti. Sopimuksen tuoma työmäärä on noin 5 % liikevaihdostamme, ja lisäksi sopimuksen etuja on suunnittelutöiden ennakoitavuus. Hämeenlinnan kaupungin korjauskohteet ovat tiedossa noin vuodeksi eteenpäin.”

Nopeaa hankintalain mukaista suunnittelua

Hämeenlinnan kaupungin kokemukset puitesopimussuunnittelusta ovat olleet pääsääntöisesti hyviä.

”Olemme saaneet kaupungin investointirahoituksella käyntiin useampia kohteita, joista esimerkiksi Jukolan koulun muutostyöt ovat tällä hetkellä työmaavaiheessa”, kertoo Hämeenlinnan kaupungin Linnan Tilapalvelut -liikelaitoksen suunnittelupäällikkö Antti Kaukiainen. ”Hankesuunnittelutasolla tulossa on suurempiakin kohteita, joissa saamme Granlundilta talotekniikka-asiantuntemusta esimerkiksi järjestelmämäärittelyyn.”

Pienimuotoisissa hankkeissa puitesopimussuunnittelu on joustava tapa saada kiinteistöjä kuntoon ilman suurta hankintaprosessia.

”Puitesopimus on minusta ainoa järkevä tapa toimia, koska se nopea ja joustava toimintamalli, joka täyttää hankintalain vaatimukset”, Kaukiainen toteaa.

Paikallista suunnittelupalvelua

Puitesopimus on tuonut suunnitteluyhteistyöhön jatkuvuutta.

”Voimme käyttää LVISA-suunnittelussa Granlund Riihimäen lisäksi kahta muutakin kilpailutuksessa valittua suunnittelutoimistoa, mutta poikkeamiseen ei ole ollut mitään syytä”, Kaukiainen toteaa. ”Yhteistyömme Granlundin kanssa on pelannut hyvin, ja olen ollut tyytyväinen suunnitelmien laatuun. Sekin on tärkeää, että henkilökunta on yhteistyökykyistä ja suunnittelutoimisto sijaitsee Hämeenlinnassa. Paikallinen yhteistyö on joustavaa lyhyelläkin varoitusajalla eikä työaikaa kulu matkustamiseen.”

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli