Uutiset

Kuntoarvio auttaa varmistamaan Ronald McDonald Talon toiminnan myös tulevaisuudessa

Käyttöön ylläpidon roadmap

Uutinen

Ronald McDonald Talo tarjoaa HYKS Lastenklinikalla ja Lastenlinnassa hoidettavien lasten perheille kodinomaisen majoituspaikan Meilahdessa. Granlund Consulting toteutti teknisen kuntoarvion kolmen majoitusrakennuksen ja yhden ulkorakennuksen korjaustarpeesta 10 vuoden säteellä.

”Tavoitteena oli tutkia, millaisia korjauksia kiinteistöissä on edessä, ja auttaa pitämään ne hyvässä kunnossa”, kertoo Granlund Consulting Oy:n johtava asiantuntija Jari Loukiainen. ”Tekninen tiimimme arvioi kiinteistön rakennus-, LVIA- ja sähkötekniset järjestelmät sekä toi esiin energiatehokkuutta parantavia toimenpide-ehdotuksia.”

”Haluamme tukea Ronald McDonald Talon tärkeää toimintaa ja auttaa pitämään majoituskiinteistöt turvallisina ja terveellisinä käyttää”, Loukiainen toteaa. ”Lisäksi toivomme, että selvitystyömme palvelee kiinteistöjen elinkaariajattelua ja energiatehokkuutta.”

Projekti toteutettiin joustavasti
Kuntoarvion ensimmäinen osa toteutettiin tilaajan pyynnöstä jo helmi-maaliskuussa. Ulkotilojen kuntoarvio siirrettiin keväämmälle.

”Toteutuksesta pystyttiin sopimaan joustavasti, ja arvion ensimmäinen raportti oli erittäin selkeä ja hyvin pureksittu”, kertoo Ronald McDonald Lastentalosäätiön asiamies Mikael Tuompo. ”Keskinäinen luottamus syntyi heti, ja Consultingin ihmisillä oli tarkkuutta ja taitoa huomioida esimerkiksi perinteisten hirsirunkoisten talojen erityisvaatimukset.”

Varmuutta tulevaisuuden toimintaan
Kuntoarvio tulee olemaan tärkeä työkalu Ronald McDonald Lastentalosäätiön hallitukselle.

”Saimme tietoa asioista, joihin kiinteistöissä kannattaa kiinnittää huomiota, esimerkiksi turvallisuuden ja rakenteiden keston kannalta”, Tuompo toteaa. ”Käytössämme on nyt ylläpidon road map, osaamme varautua investointeihin eikä korjausvelka pääse kasvamaan piilossa.”

Lopulta kuntoarvion hyödyt näkyvät myös talojen käyttäjille.

”Helsingissä tarjotaan maan vaativinta pediatrista hoitoa, ja taloissamme yöpyy vuosittain noin 400 perhettä kaikkialta Suomesta”, Tuompo kertoo. ”Tiettyjen korjausten ja kunnostusten jälkeen asukkaat saavat käyttöönsä entistä viihtyisämmät asuinolosuhteet ja ennen kaikkea varmuuden siitä, että talot pysyvät toiminnassa vielä pitkään tulevaisuudessakin.”

”Saimme kuntoarvion kautta kaipaamaamme ulkopuolista näkemystä. Raportti oli havainnollinen, ja siinä huomioitiin jopa meille tuttu värimaailma: kutsummehan rakennuksia usein vain siniseksi, keltaiseksi ja vihreäksi taloksi. Konsultit olivat oma-aloitteisia ja mukavia ihmisiä, joiden kanssa oli helppo tulla toimeen. Epäselvien asioiden tarkentamiseen ei ollut minkäänlaista kynnystä. Projektista jäi hyvä mieli: kaikki sujui todella kivuttomasti”, kertoo iloisena Ronald McDonald Talon vastaava Johanna Serlachius.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli