Uutiset

Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun voittajaksi Jukebox

Granlund Kuopio teknisenä asiantuntijana

Uutinen

Kuopionlahden kaupunkikehittämishankkeen Kuopion soiva ja sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin 23.5.2017 Jukebox-ryhmän ehdotus. Granlund Kuopio Oy oli mukana joukkueessa teknisenä asiantuntijana.

Kuopion soiva ja sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun tavoitteena oli ratkaista Kuopionlahdelta torille ulottuvan vyöhykkeen kaupunkikuvallinen ja toiminnallinen luonne sekä löytää taidelukio Lumitille sekä Hotelli- ja kongressikeskukselle korkeatasoiset rakennussuunnitelmat. Suunnittelutehtävän ydinalue oli Musiikkikeskuksen ympäristö.

Jukebox-ryhmän päätekijöinä olivat Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy ja VSU Maisema-arkkitehdit Oy. Granlund Kuopio Oy toimi ryhmässä teknisenä asiantuntijana. Kilpailuvaatimuksiin oli kirjattu mm. teknisten ja ekologisten vaatimusten integrointi innovatiivisesti arkkitehtuurin osaksi sekä uusiutuvien energialäheiden edistäminen. Nämä asiat huomioitiin teknisessä kilpailusuunnitelmassa mm. julkisivuun integroidulla aurinkosähköjärjestelmällä, maalämmön hyödyntämisellä sekä passiivisten jäähdytystekniikoiden käytöllä.

Kuopion kaupungin tiedotteen mukaan Jukebox-ryhmän ehdotuksessa oli vahva kaupunkirakenteellinen idea ja arkkitehtuuri luo yhtenäisen sekä  vahvan identiteetin omaavan julkisten rakennusten kokonaisuuden Kuopionlahden sydämeen. Ehdotukseen voi tutustua tarkemmin Kuopion kaupungin sivuilla.  

Kilpailu toteutettiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena oli laatia Kuopionlahden alueelle yleissuunnitelma ja toisessa vaiheessa suunnitelmaa tarkennettiin ydinalueen (Lumit ja Hotelli- ja kongressikeskus) sekä siihen saumattomasti liittyvän Musiikkikeskuksen ympäristön ja sen lähialueiden osalta. Kilpailu oli avoin ja kansainvälinen.

Lisätietoja:
Kari Hietanen
Suunnittelupäällikkö, Granlund Kuopio Oy
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Kuva: Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli