Uutiset

Kuulumisia Finnish Green Building Councilin ekskursiolta Hampurista

Granlundin energia- ja elinkaariasiantuntijat tutustuivat toukokuussa Hampurin HafenCityn innovatiivisiin kaupunkirakentamisen ratkaisuihin.

Uutinen

Granlundin energia- ja elinkaariasiantuntijat Teemu Salonen ja Erja Reinikainen tutustuivat toukokuussa Green Building Council Finlandin järjestämällä ekskursiolla Hampurin HafenCityn innovatiivisiin kaupunkirakentamisen ratkaisuihin.

Ekskursion tavoitteena oli tutustua suomalaisesta rakentamisesta eroaviin valintoihin ja saada ajatuksia ja ideoita energiatehokkuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Ekskursiolle osallistui Suomesta parikymmentä alan osaajaa useista eri organisaatioista. Matkan mielenkiintoisimmat tekniset ratkaisut olivat ulkopuoliset aurinkosuojaukset ja TABS-järjestelmät.

Ekskursioilaiset kiinnittivät huomiota siihen, että lähes kaikissa uusissa rakennuksissa HafenCityssä on julkisivussa jonkinlainen ulkopuolinen auringonsuojausratkaisu.

- Suomessa käytetään yleisimmin ikkunalasitukseen liitettyä auringonsuojausta ja sälekaihtimia ja joskus myös ikkunan yläpuolisia varjostavia lippoja. Uudenlaiset tehokkaat ratkaisut olisivat tervetulleita myös tänne, Reinikainen pohtii.

Tutustu tarkemmin ekskursiolaisten havaintoihin Granlund Consultingin sivuilla.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli