Uutiset

Lux Helsinki veti ennätysyleisön

Light Pipes valaisi Senaatintorilla

Uutinen

Yhdeksättä kertaa järjestetty Lux Helsinki -valofestivaali onnistui luomaan jo toisena vuotena peräkkäin ainutlaatuisen tunnelman Helsingin keskustaan 5.–9. tammikuuta 2017. Kauppatorin ja Kruununhaan alueelle painottunut reitti keräsi viiden päivän aikana ennätysyleisön valotaiteen pariin. Festivaalilla laskettiin yli puoli miljoonaa käyntiä. Lux Helsingin järjestää Helsingin kaupunki ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso tunnelmavideo festivaalista.

Vuoden 2017 festivaalin tärkeimpiä tavoitteita olivat kävijäkokemuksen parantaminen sekä edellisinä vuosina saavutetun taiteellisen ja tuotannollisen tason säilyttäminen.

"Lux Helsinki poikkeaa edukseen muista kaupunkitapahtumista erityisesti laajan yleisöpohjansa vuoksi – kävijöitä on vauvasta vaariin ja taaperosta teiniin. Lux Helsinki on ennen kaikkea sosiaalinen ulkoilutapahtuma, jossa voi tutustua rakkaaseen pääkaupunkiimme valotaiteen johdattamana. Tapahtumaan tullaan yhdessä perheen ja ystävien kanssa, ja se synnyttää positiivisia muistoja", Lux Helsingin festivaaliohjelman kuraattori Ilkka Paloniemi sanoo.

Granlund oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lux Helsingin kumppanina. Haluamme luoda hyvinvointia rakennetussa ympäristössä ja Lux tukee juuri tätä ajatusta. Granlund toi Senaatintorille tapahtuman kumppanina  Ridanpää & Laineen suunnitteleman teoksen Light Pipes. Hehkuva teos toi lämpöä Senaatintorille ja kävijät pystyivät osallistumaan valotaiteeseen säätämällä 12 venttiilin kautta teoksen valaistusta.

Lux Helsinki on osa Helsingin kaupungin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa, ja se rakennettiin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä kumppaneiden kanssa. Lux Helsinki -valofestivaalin järjestää Helsingin kaupunki. Tapahtuman pääpartneri oli tänä vuonna Stora Enso. Partnereita olivat IKEA Suomi, Marimekko, Bright, Shader ja Sun Effects. Tapahtuman kumppaneita olivat MTK, Plan International Suomi, Granlund Oy, City, Bassoradio, Linnanmäki ja Torikorttelit.

Lux Helsinki järjestetään seuraavan kerran tammikuun 2018 alussa.

 Lisätiedot:

Ilkka Paloniemi 
Johtava asiantuntija 
Esitystekniikka, Granlund Oy 
Lux Helsinki –festivaaliohjelman kuraattori
ilkka.paloniemi(a)granlund.fi 
050 500 4141

www.luxhelsinki.fi Some #luxhelsinki                                        

 

Kuva: Rölli Ridanpää & Tero Laine: Light Pipes (c) Kirsi Tuura

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli