Uutiset

Nordic Smart Building Convention – Granlundin osaaminen esillä

Ken Dooley puhumassa tapahtumassa käyttäjäkeskeisestä rakentamisesta.

Uutinen

Kansainvälinen Nordic Smart Building Convention 2017 -tapahtuma järjestetään Helsingin Suvilahdessa 14–15.6.2017. Tilaisuus kokoaa smart building – ammattilaiset ja pioneerit yhteen keskustelemaan, verkostoitumaan ja kuulemaan ajankohtaisista aiheista. Pääaiheet keskittyvät käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun, big dataan, tietomallintamiseen ja vihreän rakentamisen tulevaisuuden näkymiin.

Ken Dooley, Granlundin Innovaatiot ja kehitys – osaston johtava asiantuntija puhuu tapahtumassa käyttäjän terveyttä ja hyvinvointia edistävästä rakentamisesta smart building – näkökulmasta. Käyttäjäkeskeisesti suunnitellut rakennukset helpottavat käyttäjän arkipäivää, auttavat säästämään aikaa ja kustannuksia sekä vähentämään rakennuksen ympäristökuormaa.

- Aiemmin älykäs rakentaminen keskittyi vain teknologiaan ja rakentamisen tehostamiseen. Nyt keskitytään enemmän loppukäyttäjän kokemukseen, kertoo Dooley.

Älykkyys muovaa rakennusalaa

Hyvinvointiboomi vaikuttaa myös kiinteistöalalla. Yhä useammat työnantajat haluavat tarjota terveellisen työympäristön työntekijöilleen.

- Älykäs rakentaminen nähdään hyvänä keinona hankkia ja säilyttää yritykselle arvokkaat työntekijät. Mielestäni älykkään rakentamisen edut eivät tule muutamissa eri teknologioissa, vaan ne muodostuvat monien eri teknologioiden integraatiosta. Kokonaisuutta voidaan kutsua älykkääksi rakennukseksi, Dooley kokoaa.

Ympäristösertifikaatit, kuten LEED tai WELL Building Standard, Iot (Internet of Things) tai erilaiset applikaatiot muovaavat rakennusteollisuutta. Granlund toteutti IoT – markkinakatsauksen, jossa käsitellään kiinteistöjen IoT -markkinan kokonaiskuvaa Suomessa ja älykkäiden kiinteistöjen tulevaisuutta. Selvityksen mukaan useat IoT- palvelut ja – tuotteet keskittyvät vielä yksittäisen asian optimointiin, ei prosessien kehittämiseen.

Nordic Smart Building Convention järjestetään ensimmäistä vuotta

Tilaisuuden puhujat ovat kansainvälisiä. Puhujakattauksen lisäksi Nordic Smart Building Convention - tapahtumassa on paikalla alan yrityksiä.

- Odotan innolla esiintymistä tapahtumassa. On upeaa, että tilaisuudessa on niin useita kansainvälisiä puhujia organisaatioista kuten MIT, UC Berkely ja Arup. Nordic Smart Building Convention järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta toivon siitä tulevan vuosittainen tapahtuma, kuvailee Dooley.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli