Uutiset

Uusi blogi: rakennusautomaatio ja tietoturva

Rami Hursti inspiroitui tietotuvaseminaarin keskusteluista ja kirjoitti Energistä rakentamista -blogitekstin rakennusten tietoturvaongelmien ratkaisuista.

Uutinen

Suomen Automaatioseuran rakennusautomaatiojaoston (BAFF) järjesti viime viikolla vuosiseminaarin, jossa päivän teemana oli ”Rakennusautomaation tietoturva”. Tilaisuuteen osallistui noin 100 rakennusautomaatioalan ammattilaista ja opiskelijaa. Metropolia ammattikorkeakoulun tiloissa Leppävaarassa järjestetty seminaari koostui seminaariluennoista, lyhyistä yritysesittelyistä ja messuista.

Granlundia tilaisuudessa edusti muun muassa rakennusautomaation johtava asiantuntija Rami Hursti, joka keskusteluja kuunnellessaan inspiroitui kirjoittamaan blogin rakennusten tietoturvasta. Granlundin nuorempi asiantuntija Ilkka Kasari piti seminaarissa puolestaan puheenvuoron otsikolla "Rakennusautomaation tietoturva ja ratkaisut".

Rakennusautomaation tietoturva -seminaarissa keskustelivat eri tahojen edustajat niin viranomaisista, kiinteistön omistajista, suunnittelijoista kuin urakoitsijoista.

- Päivän aikana kuultiin eri näkökulmia tietoturvasta ja kaikilla tahoilla tuntui olevan yhteinen huoli tietoturvan nykytilasta. Kaikki olivat samaa mieltä siitä, että jatkossa tietoturvaan tulee kiinnittää paljon enemmän huomiota. Tästä minäkin innostuin kirjoittamaan ratkaisuja osaan ongelmista, Hursti kertoo.

Seminaari päättyi paneelikeskusteluun,  jossa yritettiin löytää yhteistä ratkaisua nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi.

- Mitään viisasten kiveä ei löytynyt, mutta ainakin tietoisuuden levittäminen alalla, tietoturvan huomioiminen tulevissa projekteissa ja ylläpitovastuun määrittely rakennusautomaatiojärjestelmän laitteille tulivat esille asioiden parantamiseksi. Ongelmia tuottaa osaltaan rakennusalan toimijoiden tietämättömyys nykyisistä tietoturvauhista ja niiden mahdollisista vaikutuksista.Toimintatapoja ja kulttuuria on pakko muuttaa, jotta pystytään vastaamaan haasteisiin myös tulevaisuudessa.

Lue Rami Hurstin teksti Energistä rakentamista -blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli