Uutiset

SJK:n stadion rakennetaan kansainvälisiä otteluita silmällä pitäen

Granlund Pohjanmaa Oy on yksi stadionin suunnittelijoista.

Uutinen

Granlund Pohjanmaa Oy on mukana Seinäjoelle nousevan, noin 6000 katsojaa vetävän jalkapallostadionin suunnittelussa. Kenttä on nimetty OmaSp-stadioniksi ja se rakennetaan niin jalkapallon kuin katsojienkin ehdoilla.

- Granlund Pohjanmaa Oy:n osalta projekti alkoi jo toukokuussa 2015. LVIAS- suunnitteluumme sisältyi stadionin päärakennus, kentän valaistus sekä aluesuunnittelu. Rakentaminen alkoi maanrakennusurakalla ja siihen liittyvillä töillä, kertoo LVIA- suunnittelun projektipäällikkö Hannu Repola.

- Sähkön osalta olemme suunnitelleet stadionin sähkö- ja telejärjestelmät, huomioiden esimerkiksi pelitilanteiden seuraamisen sekä stadionkonsertit ja muut vastaavat tapahtumat, täydentää sähkösuunnittelun projektipäällikkö Jarmo Komsi.

Repolan mukaan projekti on ollut suunnittelun osalta erittäin mielenkiintoinen ja haasteellinen. Stadion on umpinainen eli tuuliolosuhteetkaan eivät ole ongelma, minkä lisäksi stadionin käyttövaatimukset ja henkilömäärät vaikuttavat tehtyihin ratkaisuihin.

- Esimerkiksi UEFA:n määräykset ovat olleet merkittävä osa suunnittelua, jotta kenttä saavuttaisi halutun kategoriatason.

Jalkapallo-otteluiden lisäksi stadionin suunnittelussa on huomioitu myös muut tapahtumat, kuten isot konsertit.

- Stadionia on rakennettu laadukkaasti ja kustannustehokkaasti siten, että siitä tulee mahdollisimman monikäyttöinen. Tilaisuudet vaihtelevat konserteista urheilutapahtumiin.

Yhteistyö projektin eri kumppaneiden välillä on toiminut hyvin. Rakennusajan tarkennukset ja muutokset ovat edellyttäneet suunnittelijoiden kommentteja ja suunnitelmapäivityksiä sekä varsinkin aikataulussa pysymistä, mikä on kaikki sujunut ongelmitta.

Hankkeen tilaaja on Seinäjoen Stadion Oy ja Seinäjoen kaupunki. Muita yhteistyökumppaneita ovat arkkitehtisuunnittelun tehnyt Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, rakennuttamisesta ja valvonnasta vastaava Ramboll Oy sekä projektinjohtourakoitsija Conline Oy.

- Me tietysti haluamme suunnitella laadukkaan ja toimivan kokonaisuuden monipuolista käyttöä varten, hyvässä yhteistyössä eri osapuolien kanssa, Repola ja Komsi summaavat.

Kesäkuussa valmistuvan stadionin käytölle onkin kovia tavoitteita, sillä jo tulevana kesänä stadionilla pelataan Mestareiden liigan karsintoja sekä järjestetään ensimmäiset konsertit. Seinäjokelaisseura SJK haluaa taistella siellä myös jalkapallon Suomen mestaruudesta.

Katso havainnevideo stadionista.

Kuva: Arkkatehtitoimisto Jääskeläinen Oy

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli