Uutiset

Suomen ensimmäinen BREEAM Communities -hanke sai alustavan sertifikaatin

Wasa Station, Arosuo Arkkitehdit

Luokitus pyrkii edistämään aluetasolla järkevää kasvua ja uudenlaista yhdyskuntasuunnittelua

Uutinen

Suunnitteluvaiheessa oleva Wasa Station on saanut ensimmäisenä suomalaisena hankkeena alustavan BREEAM Communities -sertifikaatin, joka on vaihe kohti alueellista sertifikaattia. BREEAM Communities laajentaa rakennuksista tuttua ympäristöluokituksen ajatusta aluetasolle. Sen avulla alue suunnitellaan kokonaisuutena, johon sisältyvät mm. rakennukset, palvelut, liikenneyhteydet ja infrastruktuuri.

Wasa Station on Vaasan keskustaan entisen linja-autoasema -alueen paikalle suunniteltu uusi monitoimikortteli. BREEAM Communities ohjaa aluehankkeen kestävän kehityksen tavoitteita prosessin hallinnan, sosiaalisen ja taloudellisen hyvinvoinnin, luonnonvarojen ja energian käytön, maankäytön ja ekologian sekä liikenteen ja liikkumisen osalta. Luokitus pyrkii edistämään järkevää kasvua ja uudenlaista yhdyskuntasuunnittelua.

”Poiketen perinteisistä kaavahankkeista Wasa Stationille on laadittu esimerkiksi erilliset energia-, vesi- ja ekologiastrategiat. Isompien kaavahankkeiden lisäksi BREEAM Communities soveltuu erittäin hyvin myös korttelihankkeille. Se myös edesauttaa myöhempiä rakennuskohtaisia sertifiointeja”, kertoo Granlund Consulting  Oy:n ympäristöasiantuntija Sara Tuovinen, joka on toiminut hankkeen BREEAM Communities -arvioitsijana.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli