Uutiset

Toinen kunniamaininta Länsimetro-projektille Tekla BIM Awards -kilpailussa

A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ilmoittama Länsimetro-projekti Ruoholahti-Matinkylä välillä sai toisen kunniamaininnan tämän vuotisessa Tekla BIM Awards – kilpailussa. Kilpailun tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin tiistaina 21.6. Helsingissä.

Uutinen

Tuomaristo arvosti Länsimetron hankkeessa mallinnettuja paikallavaluja, ja statusten tarkastelemista tietomallin avulla, sekä sitä, että hankkeessa hoidettiin viranomaisesittelyjä tietomallia hyödyntämällä. Hankkeen ilmoittajina olivat A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n lisäksi Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Granlund Oy, YIT Rakennus Oy, Lemminkäinen Infra Oy, Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy ja Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

-Me Länsimetro-hankkeessa mukana olleet granlundilaiset olemme erittäin iloisia kunniamaininnasta, koska hankkeessa nimenomaan suunnittelijat vaativat ja edistivät mallintamista sekä yhdistelmämallien hyödyntämistä. Vuosien työpanos on sijoitettu suunnittelumalleihin ja työstä ovat hyötyneet niin suunnittelijat kuin työmaatkin, kuvailee Granlund Oy:n edustajana toiminut Anssi Leppäaho.

Tekla BIM Awards -kilpailu järjestettiin tässä muodossa nyt kahdeksannen kerran. Palkintoraatiin kuuluivat Veijo Käyhty Rakennuslehdestä, Mikko Malaska TTY:sta, Matti Mannonen SKOL:sta, Jyrki Metsola Kymdata Oy:sta ja Ville Rousu Trimblestä. Raati kiinnitti erityistä huomiota tietomallipohjaiseen yhteistyöhön, mallien monipuoliseen hyödyntämiseen, tiedolla johtamiseen ja tilaajan rooliin tietomallihankkeessa.

 -Tämän vuoden BIM Awards -mallikilpailussa tuli selvästi esiin se laajuus, jolla tietomalleja on hyödynnetty rakennushankkeiden toteutuksessa, sanoo Trimblen Tekla-tuotteiden Suomen ja Baltian aluejohtaja Jarmo Manninen

Länsimetro on mittakaavaltaan ikoninen ja tuomariston kunnioitti sen vaikeissa mallinnuskohteissa ansiokkaasti käytettyjä erikoistyökaluja.

 -Erittäin tasokkaissa kilpailuprojekteissa BIM-tietoa käytettiin, jaettiin ja sovellettiin eri prosesseissa, kuten määrälaskennassa, aikataulutuksessa, toimitusketjun hallinnassa, työn toteutuksessa ja päätöksenteon tukena. Rakennuksen tietomallista on tulossa rakentamisen tietomalli, jolla on ratkaisevan tärkeä rooli laatu, tuottavuus- ja turvallisuustavoitteiden saavuttamisessa. Tekla BIM Awards -kilpailu nostaa mielestämme hyvin esiin edistyksellisiä rakennushankkeita, joissa tietomallien potentiaalia viedään uusiin ulottuvuuksiin.

-Tapahtuma järjestettiin merellisissä tunnelmissa Särkänsaaressa. Palkintojen jaon lomassa muisteltiin myös Teklan 50-vuotista taipaletta sekä kuunneltiin lauluyhtyettä st. Notes, joka huhun mukaan suomentaa nimensä insinöörimäisesti ”Pyhät muistilaput”, kertoo Anssi Leppäaho.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli