Hyppää sisältöön
UutinenTytti Bruce-Hyrkäs luotsaamaan Granlundin hiilineutraaliuspalveluita

Tytti Bruce-Hyrkäs luotsaamaan Granlundin hiilineutraaliuspalveluita

18.5.2020 – Ympäristövastuu näkyy kiinteistö- ja rakennusalalla yhä enemmän.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Hiilineutraali ja kestävä tulevaisuus ovat Granlundin uuden strategian tärkeimpiä kehityskohteita ja tavoitteita. Askel kohti konkreettisia tekoja otetaan nimittämällä vetäjä hiilineutraaliuspalveluille .

Tytti Bruce-Hyrkäs aloitti Granlundilla uudessa Head of Carbon Neutrality -tehtävässä ja hänen tavoitteenaan on luoda konsernin hiilineutraaliuspalveluille uusia markkinoita sekä kehittää toimintakulttuuria niin yrityksen sisällä kuin yhdessä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa.

Bruce-Hyrkäs on kiinteistö- ja rakennusalan pitkän linjan asiantuntija. Hän on vienyt suomalaista hiilineutraaliusosaamista myös maailmalle työskennellen alan johtavien asiantuntijoiden kanssa kymmenissä eri maissa.

Kehitin edellisessä työssäni Bionovan LCA-työkalua, jota pidetään maailman laadukkaimpana rakennusalan ympäristövaikutusten laskentaohjelmistona”, hän kertoo.

Bruce-Hyrkkäällä on runsaasti kokemusta myös alan kehitystyöstä. Hän on ollut muun muassa laatimassa Suomen ympäristöministeriölle vähähiilisen rakentamisen tiekartta -selvitystä rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen tuomisesta mukaan rakennusalan ohjaukseen.

”Tiekartta toimii pohjana tällä hetkellä käynnissä olevalle lainsäädäntövalmistelulle”, hän kertoo. 

Bruce-Hyrkäs toimii työnsä ohella Green Building Council Finlandin Vähähiilinen rakentaminen -toimikunnan puheenjohtajana yhteistyössä noin 60 rakennusalan asiantuntijan kanssa. Myös tehtävässään Granlundilla hän arvostaa konkreettisia vaikutusmahdollisuuksia.

”Minulle on tärkeää päästä kehittämään hiilineutraalia rakentamista organisaatiossa, jossa asiaan on sitouduttu ja herätty ensimmäisten joukossa.

Bruce-Hyrkäs korostaa, että rakennusten suunnittelulla ja kiinteistönpidolla voidaan vaikuttaa valtaosaan globaaleista päästöistä. ”Rakennukset käyttävät noin puolet globaaleista resursseista ja aiheuttavat elinkaarensa aikana 39 prosenttia ilmastopäästöistä”, hän toteaa.

Siksi kysynnän ohjaaminen on tärkeää. ”Kysyntä kannustaa valmistajia innovoimaan vähähiilisiä materiaaleja, tuotteita ja uusiutuvan energian ratkaisuja, mikä tuo Suomelle kilpailuetua.”

Käytännön tasolla alalla on edessä suuria muutoksia. ”Jotta strategiset päätökset saavat aikaan käytännön toimia, tarvitaan uutta osaamista ja toimintatapojen muutosta”, Bruce-Hyrkäs sanoo.

”Granlundilla on jo todella paljon osaamista rakennusten energiatehokkuudesta, energia- ja kiinteistöjohtamisesta sekä hankkeiden ohjaamisesta. Haluan olla mukana auttamassa asiakkaitamme parantamaan rakennusten hiilineutraaliutta kustannustehokkaasti.”

Granlund Consulting Oy:n toimitusjohtaja Miia Anttilan mukaan Bruce-Hyrkkään valinta on Granlundille strategisesti tärkeä siirto. ”Ympäristövastuu ja energia-alan murros näkyvät kiinteistö- ja rakennusalalla yhä enemmän.

Hallittuun muutokseen tarvitaan kuitenkin laaja-alaista ymmärrystä sekä taloudellisista että ympäristövaikutuksista. Tytillä on monipuolinen kokemus ja näkemys aiheesta sekä vahva henkilökohtainen halu vaikuttaa yhteiskuntaan.”

Katso webinaaritallenne: Tytti Bruce-Hyrkäs: Hiilineutraali kiinteistö – kuinka tavoitteet saavutetaan kannattavasti?

Haluatko kuulla lisää?

Tytti Bruce-Hyrkäs

Vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?