Uutiset

Granlundin blogi: Voiko rakennusten mittausdata olla niiden sijaintiakin arvokkaampaa?

Heikki Ihasalo epäilee tulevaisuudessa kiinteistön sijainnin merkityksen vähenevän ja samalla datan merkityksen kasvavan.

Uutinen

Granlund Oy:n johtava asiantuntija ja Aalto yliopiston Smart building technologies and services -alueen professori Heikki Ihasalo pohdiskelee Energistä rakentamista -blogin tekstissään suostuuko kukaan jatkossa omistamaan, vuokraamaan tai tuottamaan palveluja rakennuksessa, josta ei ole saatavissa riittävästi mittausdataa. Ihasalon mukaan datan avulla muokataan tilaratkaisuja käyttäjille sopivimmiksi, resursoidaan oikea määrä henkilökuntaa tuottamaan käyttäjien haluamia palveluja ja suunnitellaan laitehuollot perustuen niiden todelliseen tarpeeseen.

”Ehkäpä kuitenkin se arvokkain tieto liittyy meihin kiinteistön käyttäjiin. Markkinoinnin ja kiinteistössä toimivien palveluntarjoajien näkökulmasta mielenkiintoista tietoa ovat käyttäjien tarkemmat profiloinnit ja tilankäyttöhistoriat. Tätä tietoa voidaan jo nykyisin tuottaa videoanalytiikkaohjelmilla ja sisäpaikannusteknologioilla, jotka kertovat käyttäjien sijainnin lisäksi heidän iän, sukupuolen ja tunteet.”

Lue koko teksti blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli