Uutiset

Vaasalle uudet toimitilat ydinkeskustaan

Granlundin Vaasan toimipiste muutti uusiin toimitiloihin 28.10. Toimitilat ovat nyt nykyaikaiset ja vastaavat toiminnan laajuuden tarpeita.

Uutinen

Granlund Pohjanmaan toiminnan laajentuessa Vaasaan tarvittiin aikaisempaa käytettävämmät ja suuremmat tilat. Uudet toimitilat sijaitsevat aivan Vaasan ydinkeskustassa torin välittömässä läheisyydessä ja ne vastaavat nykyisiä tarpeita.

Toimitilat ovat pääasiassa avotoimistoa, joiden lisänä on muutamia toimistohuoneita. Eri osastot on voitu uusissa toimistotiloissa sijoittaa omille alueilleen, mikä helpottaa projektityöskentelyä.

Neuvotteluja varten on asiakaskäyttöön neuvotteluhuone ja omaan sisäiseen käyttöön oma neuvotteluhuone, sekä muita tiloja.

- Esimerkiksi projektityöskentelyn kannalta tärkeä tiedonkulku eri osastojen välillä koettiin vanhoissa tiloissa haasteelliseksi. Nykyinen osastojen parempi sijoittelu parantaa työskentelymahdollisuuksiamme, Granlund Pohjanmaan varatoimitusjohtaja Pekka Pajuniemi kuvailee.

Vaasan toimisto on suunniteltu avaraksi, valoisaksi ja sisustuksessa on huomioitu Granlundin brändiväritys. Kalusteet työpisteissä ovat lähes kaikki uusia, joten työntekijöiden ergonomiset työskentelymahdollisuudet paranivat aikaisempaan verrattuna.

- Jokainen työntekijä tulee varmasti sisustamaan työpisteensä omalla tavallaan. Luulen, että lasten kuvia, piirustuksia ja työhön liittyviä papereita tulee ilmestymään sermien pinnoille ja näin saadaan aikaan vähän elävyyttä ja väriä pinnoille, sähkosuunnittelija Taru Peltonen kertoo.

Energiatehokkuus on Vaasan toimistolla huomioitu eri tavoin. Tilojen valaistusta ohjataan langattomilla läsnäolotunnistimilla, vakiovaloantureilla ja -painikkeilla. Ilmanvaihto on nk. muuttuvailmavirtainen järjestelmä.  Ilmanvaihtojärjestelmän ilmavirtoja ohjataan läsnäolotiedon ja huonelämpötilamittausten perusteella.

- Tiloissa on lisäksi käytössä erilliset puhallinkonvektorit jäähdytystä varten, mikäli tuloilman jäähdytysteho ei ole riittävä. Kaikissa järjestelmissä on energianmittaukset, Pajuniemi kertoo.

Vaikka Granlundin omat ja ylemmän kerroksen ovat valmiit, rakennuksen muissa kerroksissa remontoidaan vielä jonkin aikaa.

- Rakennus, jossa uudet toimitilat ovat, on monien kerrosten osalta vielä osittain työmaana, joten rakentamisen ääniä riittää. Odotamme innolla muidenkin kerroksien valmistumista, Pajuniemi toteaa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli