Uutiset

Allianssivalmennus loi yhteishenkeä KYS Uusi sydän -hankkeessa

Granlund Consulting Oy:n neuvontapalvelujen toimialajohtaja Piia Sormunen on valmentanut useita allianssikilpailuihin osallistuvia tiimejä. Viimeisimpänä valmennus meni nappiin SYKE-ryhmän kanssa, kun joukko nappasi voiton KYS Uusi sydän -hankkeen suunnitteluallianssikilpailusta kesällä 2017.

Uutinen

Sormunen valmensi noin kymmentä henkilöä neljästä eri yrityksestä, yhteensä kolmen päivän ajan. Valmennuksen lähtökohtana oli luonnollisesti valmentaa tiimi voittoon.
- Keskityimme valmennuksessa uudenlaiseen työskentelytapaan ja allianssikilpailun aineistoa laadittiin työpajojen aikana. Samalla niin sanottu allianssihenki ja allianssikyvykkyys kehittyivät ja tiimi ryhmäytyi. Tätä oli hieno seurata, Sormunen kertoo.

Valmennuksen työpajoissa tehtiin yllätystehtäviä, jotka tiimin jäsenten tuli toteuttaa yhteistyössä tilaajan edustajan kanssa. Fasilitointi annettiin vuorollaan kunkin tiimiläisen vastuulle. Niin valmennuksessa kuin tositilanteessakin voi tulla yllättäviä haasteita vastaan.

Työpajat tukevat ryhmähenkeä

Arkkitehtitoimisto Kujala & Kolehmainen Oy:n toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA Rami Kolehmainen oli ensimmäistä kertaa mukana allianssivalmennuksessa. Kolehmainen kokee valmennuksen erittäin hyödylliseksi. Hänen mukaansa porukka tiimiytyi hienosti heti ensimmäisessä tapaamisessa, ja vahvan ryhmähengen avulla oli luottavaista oppia uutta, vaikka työpajatyöskentely olikin osalle osallistujista uusi toimintamalli.

- Havaitsin, että itsestäni löytyy työpajatyöskentelyssä tarvittavaa heittäytymiskykyä. Opin myös työpajojen perusmallit. Tietysti termi dynaaminen fasilitointi on sellainen, jolla voi briljeerata jossakin yhteydessä ja saada ansiotonta arvostusta asiaan vihkiytymättömiltä, Kolehmainen naurahtaa.

Myös Granlund Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vasara oli yksi valmennukseen osallistuneista. Hän kertoo valmennuksella olleen ison merkityksen sille, että ryhmä voitti kilpailun

- Kilpailuallianssiryhmällämme oli hyvä pohjatieto hankkeesta, koska olimme tehneet hankesuunnittelun projektiin. Katsoimme kuitenkin, että haluamme valmentautua hyvin, koska tiesimme että tarjouskilpailu tulee olemaan kovaa. Voiton lisäksi valmennuksesta jäi käteen paljon uusia kokemuksia ja oppia työpajatyöskentelyn menetelmistä, Vasara kertoo.

Sormunen on valmentanut lukuisia allianssitiimejä, mutta kokee olevansa aina henkisesti osa valmennettavaa tiimiä ja haluavansa edesauttaa omalla allianssikilpailuosaamisellani tiimin voittoon

- Kun kuulin SYKE-ryhmän kilpailun voitosta, myös itseltäni pääsi riemun kiljahdukset, Sormunen iloitsee.

Uusi Sydän etenee

Uusi Sydän -hankkeessa Big Room -työpajat ovat käynnistyneet. Sekä Vasara että Kolehmainen kertovat hankkeen etenevän hyvässä hengessä, oppiminen jatkuu edelleen. Sormunen aikoo ehdottomasti seurata hankkeen etenemistä

SYKE-ryhmässä Granlund Kuopio Oy toimii taloteknisenä suunnittelijana, A-Insinöörit Suunnittelu Oy vastaa rakennesuunnittelusta ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy suunnitteluryhmän johdosta. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaavat Arkkitehdit Kontukoski Oy, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy sekä Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky. Lue lisää.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli