Uutiset

Ville Reinikainen: Virtuaalivoimalaitokset tulevat, oletko valmis?

Ville Reinikainen pohtii blogissamme olisiko virtuaalivoimalaitoksista ratkaisu energiantuotannon heiluntaan.

Uutinen

Granlund Consulting Oy:n energian toimialajohtaja Ville Reinikainen aloittaa Energistä rakentamista -blogin tekstinsä kertomalla kuinka kasvava uusiutuvan energian määrä energiaverkoissamme aiheuttaa “heiluntaa” energian tuotantoomme. Tämä tarkoittaa, että kun aurinko paistaa ja tuulee, uusiutuvaa energiaa on saatavilla ja kun tilanne on toisinpäin, tarvitsemme korvaavia ratkaisuja eli säätövoimaa. Lisäksi asioita mutkistaa tarve hallita energiaverkkojen tehokuormia

Mahdolliseksi ratkaisuksi Reinikainen tarjoaa virtuaalivoimalaitokset, joissa kysymys on energiaverkon olemassa olevien tehokuormien sekä tuotanto- ja varastointikapasiteetin ohjaamisesta koko energiaverkon toiminnan tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden kannalta mahdollisimman optimaalisesti.

”Varmaksi voitaneen kuitenkin todeta, että virtuaalivoimalaitokset tulevat kiinteistö- ja rakennusalalle tulevaisuudessa ja todennäköisesti vielä nopeammin kuin uskommekaan. Teknologia alkaa olla valmista, mutta tarvitaan vielä kehitystä energian hinnoittelumalleissa ja verotuksessa tehonsäätöä suosivampaan suuntaan sekä rohkeita ja innovatiivisia yrittäjiä alalle niin virtuaalivoimalaitokset alkavat olla arkipäivää.”

Lue koko teksti blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli