Uutiset

YIT:n ja Granlund Pohjanmaan pitkä yhteistyö jatkuu Komiakorttelissa

Granlund vastaa Seinäjoen uusimman asuinalueen LVISA-suunnittelusta ja työnaikaisesta valvonnasta.

Uutinen

Granlund Pohjanmaa vastaa Seinäjoen uusimman asuinalueen LVISA-suunnittelusta ja työnaikaisesta valvonnasta. Komiakortteliin rakentuu 12 kerrostaloa, parkkihalli ja palveluja.

”Komiakortteli on meille ja YIT:lle jo 15. yhteinen projekti noin 7 vuoden sisällä”, kertoo Granlund Pohjanmaan kiinteistönpidon asiantuntija Mika Viljanen. ”Tunnemme toisemme hyvin, joten tiedonkulku on jouhevaa ja suunnittelukokoukset tehokkaita.”

”Kun rupesimme suunnittelemaan Komiakortteli-hanketta, oli selvää, että jatkamme yhteistyötä Granlundin kanssa”, kertoo YIT Rakennus Oy:n projektipäällikkö Juha Pöntinen. ”Granlundin väki on integroitunut joukkoomme, ja kyse onkin yhteistyöstä sanan varsinaisessa merkityksessä.”

Mallinnus varmistaa suunnitelmien laadun

Komiakorttelin LVI-suunnittelusta on vastannut Mika Viljasen lisäksi LVI-insinööri Juha Pasila ja sähkösuunnittelusta Sami Kasari. Suunnittelussa keskitytään käsillä olevan kohteen lisäksi kokonaisuuteen, joka rakentuu vaihe vaiheelta yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa.

”Aluesuunnittelussa suunnittelimme esimerkiksi riittävästi varauksia, että mahdolliset muutokset voidaan toteuttaa korttelisuunnittelussa ilman suurempia maanavauksia”, kertoo Kasari. ”Hyödynnämme suunnittelussa myös mallinnusta, mikä on pitänyt urakanaikaiset lisälaskut minimissä niin sähkö- kuin LVI-urakoinnissa.”

”Kustannustietous on ollut kohdallaan”, Pöntinen kiittelee. ”Saamme Granlundilta ymmärrettäviä ja kustannustehokkaita suunnitelmia, jotka varmistavat laadukkaan toteutuksen. Granlundilla tiedetään täsmällisesti, miten me rakennamme, ja projektinjohto osaa ohjata suunnittelua tehokkaasti. Ajankohtaiset asiat uskalletaan sanoa ääneen, eli kurssi on selvä koko ajan.”

Runsaasti teknisiä rajapintoja

Teknisesti haastavimpia paikkoja ovat rajapinnat kiinteistöjen sisällä. Kranniin asennetaan valmiit kylpyhuone-elementit, ja Komiakulmaan tulee tavallisia asuntoja, hoiva-asuntoja ja ravintola.

”Hoivahybridihanke on hyvä esimerkki Granlundin kokonaisosaamisesta”, Pöntinen kertoo. ”Asuinkerroksista poiketen hoivakerroksiin suunniteltiin muun muassa kulunvalvonta ja automaattiset paloilmoitinjärjestelmät. Sprinklerisuunnittelu toteutettiin Granlundin pääkonttorilla, mutta meitä palveltiin yhden luukun periaatteella. Nostan hattua sille, miten rajuja venymisiä Granlundilla tehtiin, ja suunnitteluaikataulu piti, vaikka asioita oli paljon auki loppuun saakka.”

 

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli