Hyppää sisältöön
UutinenTytti Bruce-Hyrkäs vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi

Tytti Bruce-Hyrkäs vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi

4.10.2022 – Rakennusalalla tarvitaan vastuullisuusosaamista, joka kattaa rakennuksen koko elinkaaren.

Aihepiiri
Nimitykset, Vastuullisuus
Jaa

Tytti Bruce-Hyrkäs siirtyy Granlund-konsernin vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi lokakuun alusta 2022 alkaen. Granlundilla halutaan kantaa vastuuta koko rakennusalan vihreästä siirtymästä, minkä vuoksi vastuullisuuspalveluihin halutaan panostaa entistä vahvemmin.

“Yhtenä suurimmista kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaorganisaatioista ja talotekniikka-alan suurimpana toimijana haluamme toimia vihreän siirtymän suunnannäyttäjänä”, Bruce-Hyrkäs toteaa. Murros on kiinteistö- ja rakennusalalle valtava haaste, joka ulottuu energiakriisistä ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Vaikutusmahdollisuudetkin ovat suuret, koska kiinteistöt tuottavat 38 prosenttia maailman kasvihuonepäästöistä ja kuluttavat puolet maapallon resursseista. “Pystymme vaikuttamaan kaikkeen tähän rakennusten suunnittelulla, rakentamisella ja ylläpidolla.”

Monimutkaisen kokonaisuuden ja kasvavien vaatimusten hallinta vaatii myös uusia innovaatioita, digitaalista teknologiaa ja toimintatapoja. “Siksi osallistumme aktiivisesti alan yhteisten käytäntöjen kehittämiseen ja uusien ratkaisujen luomiseen koko rakennuksen elinkaaren ajalle.”

Vihreä siirtymä on kiinteistö- ja rakennusalalle valtava haaste, joka ulottuu energiakriisistä ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen

Tytti Bruce-Hyrkäs, Granlund

Vastuullisuus kaiken läpileikkaavaksi teemaksi

Aikaisemmassa Head of Carbon Neutrality -tehtävässään Bruce-Hyrkäs keskittyi ennen kaikkea Granlundin hiilineutraaliuspalveluihin ja niiden kautta ilmastonmuutoksen hillintään. Nyt tavoitteena on saada vastuullisuuteen liittyvien ratkaisujen tarjoaminen läpileikkaavaksi teemaksi koko konsernissa aina hallinnosta suunnittelijoiden ja konsulttien arkeen. Alueyhtiöiden kautta vastuullisuutta on mahdollista edistää koko Suomessa.

”Uudessa tehtävässään Tytti voi vaikuttaa Granlundin vastuullisuustoimintaan entistä tehokkaammin. Kaikkeen toimintaamme liittyy vastuullisuus, ja siksi haluamme, että se näkyy kautta linjan myös jokaisessa asiakasprojektissamme. Tytillä on laaja-alaista kokemusta ja näkemystä vastuullisuudesta, ja hän on ollut mukana kehittämässä mm. alan työkaluja ja laskentametodiikkaa”, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi kommentoi.

Bruce-Hyrkäs tulee jatkossa vastaamaan muun muassa Granlundin vastuullisuusosaamisen kehittämisestä, uusien liiketoimintamahdollisuuksien etsimisestä ja vastuullisuuspalvelujen tuotteistamisesta.

”Jatkuvasti monimutkaistuvassa vastuullisuustavoitteiden kentässä haluamme auttaa asiakasta löytämään tavoitteiden kannalta optimaaliset ja käytännössä toimivat ratkaisut”, Bruce-Hyrkäs kiteyttää.

Ohjaukseen tarvittavan tiedon lisääntyessä myös automaatio nousee keskeiseen rooliin. Kiinteistönomistajien ja hankkeiden avuksi kehitetään digitaalisia työkaluja, jotka mahdollistavat vastuullisuuteen liittyvän tiedon hallinnan. “Vastuullisuusjohtamisessa tieto pitää saada virtaamaan läpi hankkeen elinkaaren niin, että se mahdollistaa ohjauksen ilman kasvanutta työkuormaa.”

Kaikkeen toimintaamme liittyy vastuullisuus, ja siksi haluamme, että se näkyy kautta linjan myös jokaisessa asiakasprojektissamme.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

EU-taksonomian kello tikittää

Bruce-Hyrkäs pitää syksyn akuuteimpana teemana EU-taksonomiaa. Uusi lainsäädäntö on tullut voimaan niin nopeasti, ettei alalla ole vielä yhteistä käsitystä siitä, miten vaatimuksia kaikilta osin tulkitaan. “Silti monien asiakkaidemme on raportoitava toimintansa taksonomian mukaisuudesta jo vuodenvaihteessa. Taksonomia ei myöskään ole irrallinen vihreän rahoituksen instrumentti, vaan tulee todennäköisesti vaikuttamaan koko alaan mm. kiinteistöjen likviditeetin, arvon kehityksen ja rahoitukseen hinnan kautta.”

Toinen tämän hetken suurista kysymyksistä on Bruce-Hyrkkään mukaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutuminen. Asia on jäänyt liian vähälle huomiolle rakennusten suunnittelussa. “Rakennuksissa pitää pystyä elämään tulevaisuudessakin, vaikka lämpötilat nousevat ja helleaallot kestävät yhä pidempään. Rakenteiden on kestettävä myös esimerkiksi tulvat, viistosateet ja lisääntyvä kosteus.”

Energiakriisi luo entisestään painetta vihreän siirtymän aikataululle. “Vauhtia on kiihdytettävä. Kulutusta on saatava leikattua, jotta energiaa tarvittaisiin vähemmän. Tässä talotekniikka-alan vastuullisuusosaamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Lisäksi meidän on pystyttävä aiempaa laajemmin huomioimaan kaikki elinkaaren päästövaikutukset tuotantoketjut mukaan lukien”.

Talotekniikka-alan vastuullisuusosaamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Tytti Bruce-Hyrkäs, Granlund

Lisätietoja

Tytti Bruce-Hyrkäs

Vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Ajankohtaista Granlundilla

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

”Kaikkia pikkasen harmitti” – venyvä läpimenoaika on liian tuttu ilmiö

04.04.2024 – Kun seurasin sivusta pieleen mennyttä katkaisijoiden vaihtoa erään teollisuuslaitoksen muuntamorakennuksessa, mieleeni tuli vanha sanonta: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä…

Blogi

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?