Hyppää sisältöön
UutinenTytti Bruce-Hyrkäs vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi

Tytti Bruce-Hyrkäs vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi

4.10.2022 – Rakennusalalla tarvitaan vastuullisuusosaamista, joka kattaa rakennuksen koko elinkaaren.

Aihepiiri
Nimitykset, Vastuullisuus
Jaa

Tytti Bruce-Hyrkäs siirtyy Granlund-konsernin vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtajaksi lokakuun alusta 2022 alkaen. Granlundilla halutaan kantaa vastuuta koko rakennusalan vihreästä siirtymästä, minkä vuoksi vastuullisuuspalveluihin halutaan panostaa entistä vahvemmin.

“Yhtenä suurimmista kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaorganisaatioista ja talotekniikka-alan suurimpana toimijana haluamme toimia vihreän siirtymän suunnannäyttäjänä”, Bruce-Hyrkäs toteaa. Murros on kiinteistö- ja rakennusalalle valtava haaste, joka ulottuu energiakriisistä ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Vaikutusmahdollisuudetkin ovat suuret, koska kiinteistöt tuottavat 38 prosenttia maailman kasvihuonepäästöistä ja kuluttavat puolet maapallon resursseista. “Pystymme vaikuttamaan kaikkeen tähän rakennusten suunnittelulla, rakentamisella ja ylläpidolla.”

Monimutkaisen kokonaisuuden ja kasvavien vaatimusten hallinta vaatii myös uusia innovaatioita, digitaalista teknologiaa ja toimintatapoja. “Siksi osallistumme aktiivisesti alan yhteisten käytäntöjen kehittämiseen ja uusien ratkaisujen luomiseen koko rakennuksen elinkaaren ajalle.”

Vihreä siirtymä on kiinteistö- ja rakennusalalle valtava haaste, joka ulottuu energiakriisistä ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen

Tytti Bruce-Hyrkäs, Granlund

Vastuullisuus kaiken läpileikkaavaksi teemaksi

Aikaisemmassa Head of Carbon Neutrality -tehtävässään Bruce-Hyrkäs keskittyi ennen kaikkea Granlundin hiilineutraaliuspalveluihin ja niiden kautta ilmastonmuutoksen hillintään. Nyt tavoitteena on saada vastuullisuuteen liittyvien ratkaisujen tarjoaminen läpileikkaavaksi teemaksi koko konsernissa aina hallinnosta suunnittelijoiden ja konsulttien arkeen. Alueyhtiöiden kautta vastuullisuutta on mahdollista edistää koko Suomessa.

”Uudessa tehtävässään Tytti voi vaikuttaa Granlundin vastuullisuustoimintaan entistä tehokkaammin. Kaikkeen toimintaamme liittyy vastuullisuus, ja siksi haluamme, että se näkyy kautta linjan myös jokaisessa asiakasprojektissamme. Tytillä on laaja-alaista kokemusta ja näkemystä vastuullisuudesta, ja hän on ollut mukana kehittämässä mm. alan työkaluja ja laskentametodiikkaa”, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi kommentoi.

Bruce-Hyrkäs tulee jatkossa vastaamaan muun muassa Granlundin vastuullisuusosaamisen kehittämisestä, uusien liiketoimintamahdollisuuksien etsimisestä ja vastuullisuuspalvelujen tuotteistamisesta.

”Jatkuvasti monimutkaistuvassa vastuullisuustavoitteiden kentässä haluamme auttaa asiakasta löytämään tavoitteiden kannalta optimaaliset ja käytännössä toimivat ratkaisut”, Bruce-Hyrkäs kiteyttää.

Ohjaukseen tarvittavan tiedon lisääntyessä myös automaatio nousee keskeiseen rooliin. Kiinteistönomistajien ja hankkeiden avuksi kehitetään digitaalisia työkaluja, jotka mahdollistavat vastuullisuuteen liittyvän tiedon hallinnan. “Vastuullisuusjohtamisessa tieto pitää saada virtaamaan läpi hankkeen elinkaaren niin, että se mahdollistaa ohjauksen ilman kasvanutta työkuormaa.”

Kaikkeen toimintaamme liittyy vastuullisuus, ja siksi haluamme, että se näkyy kautta linjan myös jokaisessa asiakasprojektissamme.

Pekka Metsi, konsernijohtaja, Granlund

EU-taksonomian kello tikittää

Bruce-Hyrkäs pitää syksyn akuuteimpana teemana EU-taksonomiaa. Uusi lainsäädäntö on tullut voimaan niin nopeasti, ettei alalla ole vielä yhteistä käsitystä siitä, miten vaatimuksia kaikilta osin tulkitaan. “Silti monien asiakkaidemme on raportoitava toimintansa taksonomian mukaisuudesta jo vuodenvaihteessa. Taksonomia ei myöskään ole irrallinen vihreän rahoituksen instrumentti, vaan tulee todennäköisesti vaikuttamaan koko alaan mm. kiinteistöjen likviditeetin, arvon kehityksen ja rahoitukseen hinnan kautta.”

Toinen tämän hetken suurista kysymyksistä on Bruce-Hyrkkään mukaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutuminen. Asia on jäänyt liian vähälle huomiolle rakennusten suunnittelussa. “Rakennuksissa pitää pystyä elämään tulevaisuudessakin, vaikka lämpötilat nousevat ja helleaallot kestävät yhä pidempään. Rakenteiden on kestettävä myös esimerkiksi tulvat, viistosateet ja lisääntyvä kosteus.”

Energiakriisi luo entisestään painetta vihreän siirtymän aikataululle. “Vauhtia on kiihdytettävä. Kulutusta on saatava leikattua, jotta energiaa tarvittaisiin vähemmän. Tässä talotekniikka-alan vastuullisuusosaamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Lisäksi meidän on pystyttävä aiempaa laajemmin huomioimaan kaikki elinkaaren päästövaikutukset tuotantoketjut mukaan lukien”.

Talotekniikka-alan vastuullisuusosaamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Tytti Bruce-Hyrkäs, Granlund

Lisätietoja

Tytti Bruce-Hyrkäs

Vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Ajankohtaista Granlundilla

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Parhaat sijainnit datakeskuksille löytyvät Suomesta ja Ruotsista

11.06.2024 – Kaikista maailman maista datakeskuksen sijaintipaikaksi kannattaa valita Suomi tai Ruotsi. Meillä on monta kilpailuvalttia, joilla päihitämme kilpailijat esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Blogi

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Viisi oivallusta tulevaisuuden superkortteleista vievät kohti hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua

11.06.2024 – Alue-energiajärjestelmä tukee hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua. Tulevaisuuden superkortteli rakentuu näiden oivallusten varaan.

Blogi

Jopa kolmannes luontokadosta johtuu rakentamisesta

07.06.2024 – Vastuulliset rakennusalan yritykset ovat jo ottaneet käyttöön luontovaikutuksia arvioivia mittareita. Tämä vaikuttaa koko rakentamisen arvoketjuun ja pakottaa kaikki muutokseen.

Blogi

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Vastuullisuuspäällikkö Kirsti Sääjärvi

Vähäpäästöisillä menopeleillä konkretiaa kestävään liikkumiseen

03.06.2024 – Asiantuntijayrityksenä Granlundin tärkein tuote on aineeton, osaamisemme. Meidän merkittävimmät päästömme eivät synnykään tuotteiden elinkaaren eri vaiheissa kuten materiaalihankinnoista.

Blogi

Uupumus oli kova pala nieltäväksi

28.05.2024 – Nuoren, tunnollisen ja eteenpäin pyrkivän ihmisen voi olla vaikea myöntää itselleen olevansa uupunut. Hankekehityspäällikkömme Jere Korpisalo kertoo oman tarinansa siitä,…

Blogi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?