Hyppää sisältöön
ReferenssitTiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

28.9.2022 – Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta
Paikkakunnat
Kuopio

Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymä sai Iisalmeen uudet nykyaikaiset toimitilat, kun uudisrakennuksesta, peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta koostuva Terveyskampus valmistui viime vuonna.

Granlund rakensi Terveyskampuksen talotekniikan laitetiedoille yhtenäisen hallintajärjestelmän. Laitetiedon hallinta -ohjelmistoon kerätyt tiedot ovat nyt kiinteistön ylläpidosta vastaavien käytössä Granlund Manager -ohjelmiston kautta.

“Esimerkiksi huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti. Vaikkapa vikatilanteissa oikeita dokumentteja ei tarvitse etsiä mapeista tai sähköpostiliitteistä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa”, kertoo kiinteistöjen elinkaaripalvelujen osastonjohtaja Jani Säisä Granlund Kuopiosta.

Huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tiedot siirtyivät nopeasti ja virheettömästi

Granlund Kuopion energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

“Olemassa olleen kiinteistön tietojen siirtäminen vaati hieman enemmän työtä. Vanhassa huoltokirjassa oli kuitenkin sähköisesti rakennettu laitepuu, josta tiedot saatiin kopioitua varsin helposti uuteen järjestelmään”, Heiskanen kertoo.

Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tietojen siirto automaattisesti järjestelmästä toiseen vähentää näppäilyvirheiden ja muiden inhimillisten erehdysten mahdollisuutta.

“Asiakkaamme on kehunut tietojen sujuvaa käyttöönottoa. Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen. Näin kaikki huoltotoiminta pystyi välittömästi aloittamaan digitaalisen datan hyödyntämisen”, Säisä sanoo.

Energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

Granlund Manager entistä laajempaan käyttöön

Granlund koulutti Terveyskampuksen ylläpidosta vastaavan henkilöstön uuden järjestelmän käyttöön. Myös taloteknisen urakoitsijan työntekijät perehdytettiin järjestelmään. Näin he voivat esimerkiksi kuitata takuuaikaisia palvelupyyntöjä omista urakoistaan ja lisätä takuuajan aikana tehtyjä huoltoja.

“Järjestelmä helpottaa myös SOTE-alueen vastuuhenkilöiden seurantatyötä, jotta takuuajan huoltopyynnöt menevät oikeille tahoille tiedoksi ilman viivettä”, sanoo kiinteistönpidon asiantuntija Petteri Korhonen Granlundilta.

Säisän mukaan hanke on saanut asiakkaalta kiitosta erityisesti siitä, että hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

“Asiakkaalla on selkeitä visioita, kuinka Granlund Manageria voidaan hyödyntää kiinteistönjohtamisen työkaluna entistä laajemmin. Kyse on paljon muustakin kuin digitaalisesta huoltokirjasta, sillä mukaan voidaan liittää esimerkiksi sisäolosuhteisiin ja energianhallintaan liittyviä työkaluja.”

Säisän mukaan tiivistä yhteistyötä Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymän kanssa on helpottanut suuresti se, että Granlund Kuopio on vahva paikallinen toimija.

“Olemme tehneet vastaavanlaista yhteistyötä myös muiden lähialueiden sairaaloiden kanssa. Iisalmen Terveyskampuksella on voitu ottaa niistä hyviä käytäntöjä.”

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio Oy

Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymä

  • Vastaa terveys-, hyvinvointi-, hoito- ja hoivapalvelujen järjestämisestä noin 37 000 yläsavolaiselle.
  • Iisalmen uusi Terveyskampus koostuu uudisrakennuksesta sekä peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta.
  • Kokonaisuus valmistui syksyllä 2021.

Granlundin palvelut Terveyskampukselle:

Tutustu muihin referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Climecon kertoo ilmanvaihtoratkaisujen tuotekohtaiset hiilipäästöt EPD-selosteilla

Palvelu

Tuoteteollisuuden vastuullisuus ja EPD

Toimiala

Teollisuus

Climecon teetti ensimmäisten talotekniikkatoimijoiden joukossa EPD-ympäristöselosteet suosituimmille ilmanvaihtoratkaisuilleen. Tavoitteena on kertoa avoimesti tuotteiden hiilipäästöistä ja tarjota näin lisäarvoa asiakkaille.
Referenssi
Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Helsingin Sataman omaisuudenhallinta sai selkeän yhteisen suunnan

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Liikenne ja logistiikka

Helsingin Sataman uusi omaisuudenhallinnan elinkaaristrategia selkeyttää vastuita eri toimijoiden välillä. Toimintamallit ja käytännöt yhdenmukaistetaan kaikilla liiketoiminta-alueilla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi
Lappeenranta

Lapset osallistuivat päiväkodin suunnitteluun Lappeenrannassa

Palvelu

Hankekehitys ja -konsultointi, Arkkitehtisuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Nykyaikainen päiväkoti on paikka, jossa lasten toivotaan kasvavan kiireettä ja uskovan unelmiin. Lappeenrannan historialliselle Rakuunamäelle suunniteltiin päiväkoti yhdessä lasten kanssa.
Referenssi
Kuopio

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

AI-Energiakartoitus antaa Antiloopille vauhtia hiilineutraaliuden tavoitteluun

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?