Hyppää sisältöön
ReferenssitTiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

28.9.2022 – Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta
Paikkakunnat
Kuopio

Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymä sai Iisalmeen uudet nykyaikaiset toimitilat, kun uudisrakennuksesta, peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta koostuva Terveyskampus valmistui viime vuonna.

Granlund rakensi Terveyskampuksen talotekniikan laitetiedoille yhtenäisen hallintajärjestelmän. Laitetiedon hallinta -ohjelmistoon kerätyt tiedot ovat nyt kiinteistön ylläpidosta vastaavien käytössä Granlund Manager -ohjelmiston kautta.

“Esimerkiksi huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti. Vaikkapa vikatilanteissa oikeita dokumentteja ei tarvitse etsiä mapeista tai sähköpostiliitteistä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa”, kertoo kiinteistöjen elinkaaripalvelujen osastonjohtaja Jani Säisä Granlund Kuopiosta.

Huoltotoimia ja korjaushankkeita tehdessä tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tiedot siirtyivät nopeasti ja virheettömästi

Granlund Kuopion energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

“Olemassa olleen kiinteistön tietojen siirtäminen vaati hieman enemmän työtä. Vanhassa huoltokirjassa oli kuitenkin sähköisesti rakennettu laitepuu, josta tiedot saatiin kopioitua varsin helposti uuteen järjestelmään”, Heiskanen kertoo.

Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

Tietojen siirto automaattisesti järjestelmästä toiseen vähentää näppäilyvirheiden ja muiden inhimillisten erehdysten mahdollisuutta.

“Asiakkaamme on kehunut tietojen sujuvaa käyttöönottoa. Kaikki tiedot olivat ohjelmistossa oikein heti siirron jälkeen. Näin kaikki huoltotoiminta pystyi välittömästi aloittamaan digitaalisen datan hyödyntämisen”, Säisä sanoo.

Energia-asiantuntija Jenna Heiskanen kertoo, että Terveyskampuksen uudisrakennuksen suunnittelussa tuotettu laitetieto saatiin hallintajärjestelmään “napin painalluksella” Granlundin uusilla digitaalisilla työkaluilla.

Granlund Manager entistä laajempaan käyttöön

Granlund koulutti Terveyskampuksen ylläpidosta vastaavan henkilöstön uuden järjestelmän käyttöön. Myös taloteknisen urakoitsijan työntekijät perehdytettiin järjestelmään. Näin he voivat esimerkiksi kuitata takuuaikaisia palvelupyyntöjä omista urakoistaan ja lisätä takuuajan aikana tehtyjä huoltoja.

“Järjestelmä helpottaa myös SOTE-alueen vastuuhenkilöiden seurantatyötä, jotta takuuajan huoltopyynnöt menevät oikeille tahoille tiedoksi ilman viivettä”, sanoo kiinteistönpidon asiantuntija Petteri Korhonen Granlundilta.

Säisän mukaan hanke on saanut asiakkaalta kiitosta erityisesti siitä, että hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Hankkeessa saatiin yhteen järjestelmään sekä olemassa olevan rakennuskannan että uudisrakennuksen sähkö-, LVI- ja rakennusautomaatiolaitteiden tiedot.

Jani Säisä, osastonjohtaja, Granlund Kuopio

“Asiakkaalla on selkeitä visioita, kuinka Granlund Manageria voidaan hyödyntää kiinteistönjohtamisen työkaluna entistä laajemmin. Kyse on paljon muustakin kuin digitaalisesta huoltokirjasta, sillä mukaan voidaan liittää esimerkiksi sisäolosuhteisiin ja energianhallintaan liittyviä työkaluja.”

Säisän mukaan tiivistä yhteistyötä Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymän kanssa on helpottanut suuresti se, että Granlund Kuopio on vahva paikallinen toimija.

“Olemme tehneet vastaavanlaista yhteistyötä myös muiden lähialueiden sairaaloiden kanssa. Iisalmen Terveyskampuksella on voitu ottaa niistä hyviä käytäntöjä.”

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio Oy

Ylä-Savon SOTE -kuntayhtymä

  • Vastaa terveys-, hyvinvointi-, hoito- ja hoivapalvelujen järjestämisestä noin 37 000 yläsavolaiselle.
  • Iisalmen uusi Terveyskampus koostuu uudisrakennuksesta sekä peruskorjatusta vanhasta sairaalasta ja terveyskeskuksesta.
  • Kokonaisuus valmistui syksyllä 2021.

Granlundin palvelut Terveyskampukselle:

Tutustu muihin referensseihimme

Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Helsinki, pääkonttori

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen…
Referenssi
Varkaus

ANDRITZ sai Varkauteen historiallisen suuren 1,5 hehtaarin tuotantohallin

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Teollisuus

ANDRITZin uusi konepajahalli Varkaudessa oli projektin toimijoille historiallisen suuri hallihanke. Granlund Kuopion talotekniikkavalvojat toivat osaamisensa mukaan hankkeeseen.
Referenssi
Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa ennakoivasti Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi
Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Luken erikoiskasvihuoneessa tutkimustyö asettaa ehdot tekniikalle

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

Luonnonvarakeskuksen Savonlinnan tutkimusyksikössä syntyy tietoa, jolla edistetään metsien terveyttä ja kasvua. Parahiksi kasvukauden kynnyksellä valmistuneessa erikoiskasvihuoneessa hallitaan tarkkaan lämpötilaa, ilmankosteutta…
Referenssi
Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa otettiin korjausvelka hallintaan

Palvelu

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Toimiala

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Granlund auttaa Senaatti-kiinteistöjä kunnossapidon hallinnassa Niuvanniemen sairaalan rakennuksissa. Ajantasainen PTS-tieto löytyy helposti ja nopeasti yhdestä paikasta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Elinkaari- ja allianssikouluihin suunnitellaan kestävää ja käyttäjäystävällistä tekniikkaa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Granlundin suunnittelijat varmistavat elinkaari- ja allianssikouluissa hyvät sisäolosuhteet, energiatehokkaat järjestelmät ja elinkaarikestävät materiaalivalinnat. Myös talotekniikan huollettavuutta mietitään jo suunnittelun aikana.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Hartela ja Granlund loivat yhdessä talotekniikan kumppanuusmallin

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Hankekehitys ja -konsultointi

Toimiala

Teollisuus

Hartela varmistaa kohteidensa talotekniikan onnistumisen uudenlaisella kumppanuudella Granlundin kanssa. Aikataulu-, laatu- ja vastuullisuustavoitteet on määritelty tarkkaan.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Climecon kertoo ilmanvaihtoratkaisujen tuotekohtaiset hiilipäästöt EPD-selosteilla

Palvelu

Tuoteteollisuuden vastuullisuus ja EPD

Toimiala

Teollisuus

Climecon teetti ensimmäisten talotekniikkatoimijoiden joukossa EPD-ympäristöselosteet suosituimmille ilmanvaihtoratkaisuilleen. Tavoitteena on kertoa avoimesti tuotteiden hiilipäästöistä ja tarjota näin lisäarvoa asiakkaille.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?