Meistä

MEISTÄ

Granlund 60 vuotta! 

Vuosi 2020 on Granlundilaisille juhlavuosi, sillä olemme tulleet hienoon kasvuikään ja täyttäneet 60 vuotta. Vuonna 1960 perustettu Granlund on kasvanut helsinkiläisestä LVI-alan suunnittelutoimistosta koko Suomessa toimivaksi, yli 1000 ammattilaista työllistäväksi kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserniksi. Jatkamme kestävän ja älykkään tulevaisuuden rakentamista yhdessä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa. 

Lue juhlavuoden haastattelu. 

Hyvinvointia rakennetussa ympäristössä

Granlund on jatkuvasti kehittyvä kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, jonka tärkein tavoite on parantaa kiinteistöjen toimivuutta, älykkyyttä ja samalla ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Granlund on perustettu vuonna 1960 ja työllistämme satoja asiantuntijoita ympäri Suomen. Lisäksi meillä on kansainvälistä liiketoimintaa mm. Aasiassa, Lähi-idässä, Pohjoismaissa, Baltiassa ja Iso-Britanniassa.

Laaja-alainen talotekniikan ja rakentamisen ammattilainen

Talotekninen suunnittelu on toimintamme kivijalka. Olemme markkinajohtaja esimerkiksi LVI-, sairaala- ja konesalisuunnittelussa. Tarjoamme laajaa asiantuntemusta myös ohjelmistokehityksessä: Granlund Manager on kotimaan johtava ylläpidon hallintajärjestelmä. Tarjoamme konsultointipalveluita kiinteistö-, energia- ja ympäristöjohtamisen sekä rakentamisen toimialoilla. Autamme asiakkaitamme parantamaan tuottavuuttaan ja olemaan omassa toiminnassaan edelläkävijöitä. Lisäksi meillä on kokenut korjausrakentamisen osasto.

Hyvinvointia ja onnellisuutta rakennetussa ympäristössä

Edistämme ihmisten hyvinvointia kiinteistöissä ja rakennushankkeissa. Haluamme huolehtia yhtä hyvin ihmisistä ja kiinteistöistä sekä muuttaa samalla kiinteistö- ja rakennusalan toimintatapoja. Pyrkimyksemme on edistää onnellisuutta rakennushankkeissa ja kiinteistöjen ylläpidossa, koska hyvinvoivat ihmiset saavat myös aikaan enemmän. Lisäksi haluamme olla työpaikka, joka motivoi, tarjoaa mahdollisuuksia ja auttaa kehittymään. Arvostamme monialaista osaamista, ja työilmapiirimme perustuu keskinäiseen kunnioitukseen. Lue lisää työntekijöidemme tyytyväisyydestä.

Kansainvälinen edelläkävijä

Tavoitteenamme on olla kansainvälinen uudistaja ja suunnannäyttäjä. Visiomme on toimia globaaleilla markkinoilla rohkeana uudistajana. Haluamme viedä kiinteistö- ja rakennusalaa eteenpäin pitkäjänteisellä kehitys- ja innovaatiotoiminnalla. Teemme kansainvälisiä projekteja kaikilla osaamisalueillamme, mutta kirkkaimpana kärkenä maailmalla on ohjelmistoliiketoimintamme. Päämarkkina-alueitamme ovat Lähi-itä ja Aasia. Ulkomaan toimipisteemme löytyvät Shanghaista, Dubaista, Malmösta ja Sheffieldista.

Kehitys- ja innovaatiotoiminta

Menestyksemme perustuu aktiiviseen kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Etsimme, kehitämme ja testaamme jatkuvasti uusia työskentelytapoja, ohjelmistoja ja palveluja. Hyödynnämme ensimmäisenä myös edistyksellisiä digitaalisia työkaluja ja toimintamalleja, kuten virtuaaliteknologiat, Big Room, Lean ja yhdistelmätietomallit. Panostamme tutkimus- ja kehitystoimintaan vuosittain noin 6-8 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Tavoitteenamme on rakentaa kestävän kehityksen teknologioita ja uusia tiedonhallintatapoja, joilla käyttäjiä palvellaan kiinteistöissä aina vain paremmin. Hyvä esimerkki tästä on Virtuaalinen kiinteistö , joka tulee muuttamaan kiinteistöjen ylläpidon ja palvelut.

Yhteiskuntavastuu, puolueettomuus ja laatu

Edistämme energia- ja ympäristövastuullisuutta yhteiskunnassa kiinteistöjen kautta. Energiatehokkuus, hiilijalanjäljen pienentäminen ja ympäristövastuu ovat tärkeitä asioita kaikissa suunnittelu-, korjausrakennus- ja konsultointiprojekteissamme. Myös Granlund Manager edistää energiasäästöjä uusimman teknologian avulla. Haluamme toimia asiakkaidemme puolueettomana asiantuntijakumppanina ja rakentaa parempaa huomista yhdessä muiden kanssa. Siksi sitoudumme tekemään päätöksiä objektiivisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Noudatamme kaikessa toiminnassamme ISO14001 ja ISO9001 -järjestelmiä, vaikka uskommekin, ettei laatu synny vain valvomalla. Laatu syntyy tekemällä oikeita asioita. Laadunvalvonta onkin meille ennen kaikkea vastuuta omasta tekemisestä.