Hyppää sisältöön
PalvelutAI-energia-benchmark

Vertaa kiinteistöportfoliosi kulutusta koko Suomen dataan

Granlund Managerin uusi tekoälyominaisuus AI-energia-benchmark tuo käyttöösi kattavaa vertailudataa: miten energiatehokas kiinteistösi on verrattuna muihin vastaaviin kiinteistöihin Suomessa?

Kattava vertailu napin painalluksella

Granlund Manager tuo käyttöösi tekoälyyn pohjautuvan työkalun, jolla voit verrata kiinteistöportfoliosi energiankulutusta kansallisella tasolla. Tähän saakka vastaavan analyysin tekeminen on ollut sangen työlästä. Datapohjaa ei ole voinut sanoa kovinkaan laajaksi, koska vertailtavia kohteita on yleensä ollut käytössä hyvin rajallinen määrä.

Jos olet kiinteistönomistaja, jolla on toimistorakennusten portfolio ja haluat verrata sitä muihin vastaaviin, on kattavan vertailun tekeminen ollut tähän asti todella työlästä.

Nyt energiatehokkuuden portfoliotason vertailu tapahtuu erittäin kattavan benchmark-datan pohjalta Granlund Managerissa napin painalluksella.

Rakennustyyppien energiadataa vertailtavassa muodossa

Granlund Manager AI-energia-benchmarkin avulla saat käyttöösi laadukasta dataa vertailukelpoisessa muodossa. Näet nopeasti, miten hyvin kiinteistökantasi pärjää vertailussa muihin vastaaviin kiinteistöihin.

Vertailudatana toimii kymmenien tuhansien rakennusten energiankulutustiedot Granlund Managerissa. Kaikki kulutustiedot on kokonaan anonymisoitu, eikä AI-energia-benchmark paljasta yksittäisten kohteiden tai asiakkaiden tietoja.

Rakennustyyppejä on Tilastokeskuksen virallisen luokituksen pohjalta yli 30. Listalla ovat mm. koulut, toimistot, liikerakennukset ja hoitoalan rakennukset.

Vertailutyökalu huomioi myös sääolot eri puolilla maata; lämmitystarve on isompi ja lämmityskausi pidempi Rovaniemellä kuin Hangossa. Näin eri puolilla maata olevaa kiinteistökantaa voi aidosti verrata keskenään.

AI-energia-benchmarkin tuottama graafi näyttää selkeästi kohteet, joiden energiankulutus poikkeaa verrokeistaan.

Avuksi kiinteistöjohtamiseen

AI-energia-benchmarkin tuottama graafi näyttää selkeästi kohteet, joiden energiankulutus poikkeaa verrokeistaan. Tällaiset kohteet kaipaavat toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi.  

Vertailu mahdollistaa helpon tiedolla johtamisen ja auttaa kohdentamaan resursseja oikeisiin asioihin. Kun data on selkeässä muodossa, on tulevia muutoksia ja korjaustarpeita helppo perustella.

Datan pohjalta on myös helppo määrittää, mihin tasoon pitäisi pyrkiä, jos halutaan saavuttaa esimerkiksi valtakunnallinen keskivertotilanne.

Näet nopeasti, miten hyvin kiinteistökantasi pärjää vertailussa muihin vastaaviin kiinteistöihin.

Granlund Manager AI-työkalut

  • AI-energia-benchmark
  • Älykkäät hälytykset
  • Kulutus- ja kustannusennuste

Kysy lisää!

Topi Korpela

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Referenssit

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

AI-energia-benchmark

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi

Ota yhteyttä!

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?