Hyppää sisältöön
PalvelutKulutus- ja kustannusennuste

Ennakoivaa energiajohtamista ja kulujen optimointia tekoälyn avulla

Granlund Manager Kulutus- ja kustannusennuste kertoo, millainen kiinteistöjesi sähkölasku tulee olemaan huomenna.

Poraudu kulutusennusteeseen ja varaudu tuleviin kustannuksiin

Granlund Manager Kulutus- ja kustannusennuste on energiajohtamisen työkalu, jolla voit porautua paitsi kulutusennusteeseen myös tuleviin kustannuksiin.

Tekoälyyn pohjautuva kulutus- ja kustannusennuste tarjoaa ennusteet sekä yksittäisen kiinteistön että kokonaisen kiinteistöportfolion osalta 36 tuntia eteenpäin.

Mikäli näyttää siltä, että sähkön hinta on seuraavana päivänä huomattavan korkea ja samaan aikaan kiinteistöissä sähkönkulutus on koholla, on ennusteen pohjalta mahdollista varautua tilanteeseen.

Kulutus- ja kustannusennuste ennakoi hintapiikit

Mikäli näyttää siltä, että sähkön hinta on seuraavana päivänä huomattavan korkea ja samaan aikaan kiinteistöissä sähkönkulutus on koholla, on ennusteen pohjalta mahdollista varautua tilanteeseen.

Ennusteen tultua talotekniikan toimintaa ja muuta kulutusta voidaan säätää pienemmille tehoille tai ajastaa toimintaa tunneille, jolloin hinta on maltillisempi. Hintapiikin mentyä tekniikan voi palauttaa taas normaaliin malliin.

Granlund Manager Kulutus- ja kustannusennuste on hyödyllinen työkalu kaikille organisaatioille, jotka haluavat ennakoida energian kulutusta ja siitä aiheutuvia kustannuksia.

Luotettavat datalähteet

Toiminnallisuudella on neljä olennaista datalähdettä: kiinteistön energiakulutuksen historiadata, Ilmatieteenlaitoksen sääennusteet, historiallinen säädata, sekä spot-hinnat, jotka päivittyvät päivittäin.

Näitä datalähteitä yhdistelemällä saadaan tekoälyä hyödyntäen luotua malli, jonka avulla pystytään simuloimaan kiinteistöjen energian kulutusprofiilia ja ennustamaan tulevaisuutta.

Granlund Manager AI-työkalut

Kiinnostaako kulutusjousto?

Valmistaudu energiamarkkinoiden muutoksiin ja ota niistä hyödyt irti. Neuvomme, miten kiinteistösi voi osallistua kulutusjoustoon.

Kysy lisää!

Topi Korpela

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Referenssit

Dynaaminen raportointi tukee kiinteistöjohtamista Järvenpäässä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kiinteistönpitoon on käytetty Järvenpäässä Granlund Manageria yli 10 vuotta. Tiedonhallinnan kehittäminen on vaatinut paljon sisua ja käytännön työtä.
Referenssi

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Kulutus- ja kustannusennuste

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi

Ota yhteyttä!

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?