Rakennuttaminen ja valvonta

Kokemuksen tuomaa varmuutta rakennuttamiseen ja valvontaan

Rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijamme vastaavat kokemuksen tuomalla varmuudella peruskorjauksen valmistelusta, suunnittelun ohjauksesta ja valvonnasta. Tuomme prosessiin myös laajaa talotekniikkaosaamista.

Joustavia rakennuttamispalveluja tilanteen mukaan

Palvelemme rakennuttamisessa ja valvonnassa yrityksiä, ammattirakennuttajia ja taloyhtiöitä joko kokonaisvaltaisesti tai joustavasti tietyssä tehtävässä. Hyppäämme sujuvasti rakennuttajan rooliin, hoidamme kustannuslaskennan tai vastaamme LVI-, sähkö- ja rakennusautomaatiotöiden valvonnasta.

Asiantunteva ja määrätietoinen valvonta takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Erikoisosaamiseemme kuuluvat suojellut ja turvaluokitellut kohteet, suurjännitelaitteistojen vaatimustenmukaisuuden ja asennusten valvonta sekä turvallisuuskonsultointi ja puhtaudenhallinta. Meiltä luonnistuvat yleisvalvonta ja seuranta, asennusten aikataulutus ja turvallisuus, ympäristöasioiden huomiointi, aikataulut, teknisen toteutuksen laadun tarkkailu, kustannusten hallinta, dokumentointi, käyttöönottovaiheen valvonta, käytönopastus ja vastaanotto.

Asennusten valvonta vaatii laajaa alan määräysten tuntemista. Jätä valvonta alan erityisasiantuntijan huoleksi, valvomme aina, että asennukset tehdään määräysten mukaisesti.

Projektinjohto varmoissa käsissä

Rakennuttaminen ja rakennusprojektin johtaminen ei ole koskaan helppo kokonaisuus. Projektin onnistumisen kannalta on ensi arvoisen tärkeää, että hanketta vie eteenpäin osaava tiimi. Rakennuttamistehtäviä hoitavien tulee paitsi hallita kokonaisuus, myös ohjata hankkeen yksityiskohtaisempaa suunnittelua ja toteutusta rakennuttajan tarpeiden mukaan.

Projektinjohdossa huolehdimme siitä, että rakentaminen sujuu suunnitelmien mukaan. Vahvan taloteknisen taustamme ansiosta voimme huolehtia myös kiinteistön vastaanottovaiheen testauksista, mikä helpottaa käyttöönottoa. Konsulttimme taas auttavat hankeselvityksissä ja kustannuslaskennassa. Asiakkaamme luottavatkin kokemukseemme niin pienissä kuin isoissa megaluokan korjausrakennushankkeissa.

Rakennuttamistehtävät ovat kokonaisuus

Hankeen johtamisen ja rakennuttajan etujen valvonnan kannalta on olennaista hallita kustannukset, laatu, aikataulu, riskit, sopimukset ja informaatio.

Hyvin toteutetussa hankkeessa voidaan erotella seuraavat osa-alueet:

 1. Tarveselvitys
 2. Hankesuunnittelu
 3. Suunnittelun valmistelu
 4. Ehdotus- ja yleissuunnittelun ohjaus
 5. Rakennuslupatehtävät
 6. Toteutussuunnittelun ohjaus
 7. Rakentamisen valmistelu
 8. Rakentamisen ohjaus ja valvonta
 9. Käyttöönotto ja sen valvonta
 10. Takuuaika ja takuuaikaisten velvoitteiden hoito
 11. Projektin hallinta ja johtaminen

Rakennuttajana palvelemme aina loppukäyttäjiä

Rakennuttajana ja valvojana työskentelemme tiiviisti loppukäyttäjien kanssa. Vastuumme ei kuitenkaan pääty käyttöönottovaiheeseen, vaan ohjaamme suunnittelua muuntojoustavaan suuntaan, jolloin myös tulevat käyttäjät huomioidaan. Takuuajan seuranta, testaukset ja olosuhdelupausten toteutuminen ovat  leipälajimme. Pienetkin haitat hoidetaan kuntoon saman tien. Tuottamamme loppudokumentaatio tukee kiinteistön ylläpitoa, ja helpottaa tulevien hankkeiden suunnittelua. Kokonaisvaltainen vastuumme kattaa soveltuvimpien urakkamuotojen, työkalujen ja työskentelymenetelmien valinnan.Hyödynnämme työpajatyöskentelyä, tietomalleja ja sähköistä huoltokirjaa.

Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan palveluja

 • Rakennuttaminen
 • Peruskorjaukset
 • Projektinjohto
 • Rakennustöiden valvonta
 • LVI-töiden valvonta
 • Sähköasennusten valvonta
 • Rakennusautomaatioasennusten valvonta
 • Kustannuslaskenta ja kannattavuuslaskenta
 • Puhtaudenhallinta
 • Kosteudenhallinta
 • Tekniset kartoitukset
 • Turvallisuuskoordinointi
 • Hankesuunnitelma
 • PTS-suunnittelu

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake