Uutiset

Radisson Blu Beijing: Selvää energiansäästöä jo neljässä kuukaudessa

Radisson Blu Hotel Beijing otti käyttöönsä Granlund Manager -kiinteistön ylläpidon johtamisohjelmiston, jonka avulla kiinteistönomistaja voi säästää energiaa toimitiloissaan ja lisätä näin tuottavuuttaan. Ohjelmiston käyttöönotto kesti neljä kuukautta, ja asiakkaan mukaan ohjelmistoa oli helppo oppia käyttämään.

Uutinen

Hotellin toimitilojen hallintaa koskevat tiedot olivat aiemmin paperisessa muodossa tai eri henkilöiden muistissa. Energiankulutuksen seurantaan ei siis ollut vakiintunutta menetelmää. Radisson Blu Hotel Beijingissä on 360 huonetta, neuvottelu- ja kokoustiloja sekä muita tiloja. Rakennuksen suuren koon vuoksi energiakulujen leikkaaminen on hotellin johdon tärkeimpiä tavoitteita.

– Saimme paljon apua Granlundin henkilökunnalta. Uutta järjestelmää oli myös helppoa oppia käyttämään. Vaikeinta oli tietysti omaksua uusia toimintatapoja, sillä aiemmin kaikki tiedot olivat paperimuodossa. Nyt esimerkiksi hotellin ennaltaehkäisevät huoltotoimet tai erityistilanteisiin reagoiminen ovat automatisoituja, kertoo Radisson Blu Hotel Beijingin hotellipäällikkö Marco Liu.

Granlund Manager dokumentoi toimitilajohtamisen prosesseja ja työtehtäviä sekä varallisuutta koskevia tietoja, mikä tuo näille toiminnoille täysin uudenlaista näkyvyyttä hotellissa.

Liu käyttää järjestelmää joka päivä, joten hänellä on selkeä käsitys sen hyödyistä.

– Järjestelmä on erittäin hyödyllinen sekä hotellin johdolle että operatiiviselle henkilöstölle. Paremman näkyvyyden ja hallinnan lisäksi järjestelmä auttaa tehostamaan myyntiä. Epäkunnossa olevat huoneet voidaan huoltaa nopeammin, jolloin saamme ne eteenpäin asiakkaille aiemmin, hän selittää.

Muut selkeät hyödyt liittyvät aikaisempaa järjestelmällisempiin ja selkeämpiin työskentelytapoihin ja ajansäästöön. Liu arvioi, että huollon työntekijät ovat säästäneet jopa 15 prosenttia työajastaan Granlund Managerin käyttöönoton myötä. Lisäksi hotellin asiakasrajapinnan työntekijöistä järjestelmä on erittäin hyödyllinen.

Yksi hyöty on kuitenkin ylitse muiden: energiansäästö.

– Viidessä vuodessa meidän on säästettävä 35 prosenttia kaikesta hotellin käytetystä energiasta. Uskon, että Granlund Manager auttaa meitä pääsemään tähän tavoitteeseen, Liu sanoo.

Radisson Blu Hotel Beijing on saavuttanut energiansäästötavoitteestaan jo 15 prosenttia ensimmäisten neljän kuukauden aikana.  

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli