Uratarinat

Eveliinan uratarina

Oletko koskaan miettinyt, millaisten asioiden kimpussa talotekniikka-alan suunnittelija painii? Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI Eveliina Vesalainen suunnittelee esimerkiksi kauppakeskuksen ilmanvaihtojärjestelmiä, eli miten ilma saadaan rakennuksessa vaihtumaan tehokkaasti, turvallisesti ja terveellisesti.

Jussin uratarina

Pitkä titteli, hyvä työ: talotekniikkarakennuttajapäällikkö Jussi Multanen sanoo, että parasta hänen työssään on ratkoa asiakkaan ongelmia omalla osaamisellaan. Työ talotekniikka-alalla on ihan kaikkea muuta kuin introverttien insinöörien yksinäistä puuhastelua, hän vakuuttaa.

Sannan uratarina

Hyvällä käyttöliittymäsuunnittelijalla, kuten meidän Sanna Grönlundilla, on aina takataskussa useita vaihtoehtoja toteuttaa sama asia. Käyttöliittymäsuunnittelija päättää, miltä käyttöliittymä näyttää ja millaista ohjelman käyttäminen on käyttäjän näkökulmasta. 

Davor's career at Granlund

In the design of the buildings humans should be in a bigger focus than they currently are, says Davor Stjelja who works as a consultant at our Innovation department. Davor wants to find new and better ways to design building systems and to improve the usage of the buildings. “Buildings should make people happier”, he says.

Waltterin uratarina

Waltteri Salmi huolestui jo nuorena ilmaston lämpenemisestä. Energiatekniikan opiskelu oli hänelle oikea valinta, koska siinä yhdistyvät tekniikka ja maailman pelastaminen. Energiakonsulttina hän etsii parhaita tapoja parantaa energiatehokkuutta. Waltteri varmistaa, että toimenpiteet ovat sekä kustannustehokkaita että hyväksi ympäristölle.