Topi Korpela

Topi Korpela, johtava asiantuntija, Granlund Manager -ohjelmisto

KIRA-alalla ja erityisesti Topin osastolla on viime aikoina ollut vahvasti esillä alan kiihtyvä, pitkään odotettu digitalisoituminen.

Topin polku kiinteistö- ja rakennusalalle ei ollut se kaikista tavanomaisin. Hän opiskeli Vaasan kauppakorkeakoulussa tuotantotaloutta ja sivuaineena laskentatoimea ja rahoitusta. Topi oli useamman vuoden töissä teollisuudessa ABB:lla ja Wärtsilässä muun muassa kansainvälisen myynnin ja projektipäällikön tehtävissä.

Vuonna 2014 valmistuttuaan kauppatieteen maisteriksi Topi jatkoi opintoja Aalto-yliopistoon, mistä hän valmistui diplomi-insinööriksi kiinteistöjohtamisen koulutusohjelmasta.

“Diplomityön tekemisen tullessa ajankohtaiseksi päätin lähteä kartoittamaan mahdollisuuksia kiinteistöalalta ja päädyin Granlundille. Yritys ei ollut minulle juurikaan tuttu ennestään, ja yrityskulttuuri oli totta kai erilainen kuin suurissa globaaleissa pörssiyhtiöissä.”

Monipuolinen työnkuva sisältää vapautta ja vaihtelevuutta

Granlundilla yksi suurimmista eroista aiempaan on ollut tietynlainen vapaus tehdä asioita ilman tarkasti määriteltyä protokollaa. Topi on viihtynyt Granlundilla todella hyvin. “Kuluneet reipas kolme vuotta ovat menneet nopeasti. Ehkä eniten työssäni innostaa todella vaihtelevat päivät: yksikään päivä ei ole tyypillisesti samanlainen, sillä ikinä ei tiedä mitä asiakkaat ovat keksineet!”

Topin työnkuvaan sisältyy asiakkuuksien hallinnointia ja johdon konsultointia. Hän vastaa useista Granlundin suurimmista ohjelmisto-asiakkuuksista, ja tyypillisesti työviikko kuluu pääasiassa asiakkaiden luona. Pelkät toimistopäivät ovat Topille harvinaista herkkua.

“Lisäksi vedän konsulttiprojekteja esimerkiksi kiinteistöjen ylläpitoprosessien kehittämiseen ja erilaisiin kiinteistöstrategioihin liittyen. Erityisesti palveluverkkoprojektit ovat mielenkiintoisia ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia, sillä niissä määritellään tulevaisuuden suuntaviivat alueiden tai kuntien perusopetuksen, varhaiskasvatuksen sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan tiloille ja toiminnoille.”

KIRA-alan megatrendit

KIRA-alalla ja erityisesti Topin osastolla on viime aikoina ollut vahvasti esillä alan kiihtyvä, pitkään odotettu digitalisoituminen. “Myös IoT ja erilaiset lisätyn todellisuuden elementit tekevät tuloa myös kiinteistöjen ylläpitoon. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että suurin osa vallalla olevista megatrendeistä tuo muutospaineita myös kiinteistö- ja rakennusalalle.”