Uutiset

RIL-palkinnon jaettu toinen sija Uudelle lastensairaalalle

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin 27.11.2018 Säätytalolla.

Uutinen

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin tunnustuspalkinto – RIL-palkinto 2018 – on myönnetty Amos Rexille. Toiselle sijalle ylsivät Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Uusi lastensairaala. Kilpailun päätuomarina toimi entinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs, Bruce Oreck, joka painotti valinnassaan erityisesti Amos Rexin merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen pientä ekologista jalanjälkeä. 

RIL ry:n tiedotteessa kerrotaan, että Bruce Oreckin mukaan jokainen finalistikohde täytti RIL-Palkinto-kriteerit insinööriosaamisen osalta. Kaikissa kohteissa rakenteelliset ratkaisut olivat erittäin vaativat. Kärkikolmikko hyödynsi myös erinomaisesti ja monipuolisesti digitaalisia ratkaisuja.

Granlund on vastannut Uuden lastensairaalan hankkeessa sähkö-, tele-, turva-, av-, ict-, valaistus-, palonsammutus- ja sairaalalaitteiden suunnittelusta sekä toiminut keskustakirjasto Oodissa esitys- ja av-tekniikan suunnittelijana.

RIL-Palkinnon voittaja julkistettiin 27.11.2018 Säätytalolla. Bruce Oreck teki valintansa rakennusalan asiantuntijoista koostuva esiraadin arvioiden pohjalta. Kaikkiaan RIL-Palkinto -kilpailuun osallistui 13 kovatasoista ehdotusta.

RIL-Palkinto edistää myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä 

RIL-Palkinto myönnetään vuosittain rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. Tunnustuksella palkitaan rakennuskohteita, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa on osoitettu erinomaista rakennusalan osaamista joko uutta kehittämällä tai olemassa olevaa tietoa luovasti soveltamalla. Kilpailussa on parina viime vuonna painotettu lisäksi muun muassa digitaalisten ratkaisuiden ja uusien innovaatioiden hyödyntämistä sekä loppukäyttäjien huomioimista. 

Viime vuonna RIL-PLakinto myönnettiin Inoroom-leikkaussali-konseptille

Lue koko palkintotiedote RIL ry:n sivuilla.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?