AI-Taksonomiakartoitus
Granlundin tekoälyyn perustuva AI-Taksonomiakartoitus on markkinoiden tehokkain laskentatyökalu olemassa olevien kiinteistöjen taksonomiapotentiaalin arviointiin. Selvitämme nopeasti laajankin kiinteistökannan potentiaalin saavuttaa EU-taksonomian vaatimukset.

Tekoäly selvittää portfolion taksonomiapotentiaalin
AI-Taksonomiakartoitus on markkinoiden nopein työkalu portfolion taksonomiapotentiaalin selvittämiseen.
Tekoäly käy läpi tuhansia vaihtoehtoja taksonomian E-lukuun pohjautuvien ilmastonmuutoksen torjunnan tavoitteiden saavuttamiseksi, jolloin koko kiinteistökannan potentiaali voidaan arvioida nopeasti ja luotettavasti.
Lähtötiedoiksi tarvitaan vain kiinteistöjen energiatodistukset. Tekoäly määrittelee automaattisesti jokaiselle kiinteistölle kustannusoptimaaliset toimet E-luvun parantamiseksi taksonomian vaatimusten mukaiselle tasolle.
AI-Taksonomiakartoituksen tehokkuus perustuu Granlundin pitkäjänteiseen innovaatio- ja kehitystyöhön. Olemme analysoineet valtavan määrän kiinteistö- ja rakennushankkeita. Lisäksi yhdistämme tekoälyteknologiaan laaja-alaista osaamista kiinteistö- ja rakennusalan eri osa-alueilta.
Tutustu myös rakennus- ja korjaushankkeisiin kehittämiimme taksonomiaohjauksen työkaluihin.
AI-Taksonomiakartoitus selvittää nykytilan ja kustannustehokkaimmat taksonomiatoimenpiteet
Kiinteistöjen taksonomianmukaisuuden nykytilan lisäksi rahoittajia ja sijoittajia kiinnostaa myös kiinteistöjen potentiaali saavuttaa taksonomian vaatimukset tulevaisuudessa. AI-taksonomiakartoitus keskeinen hyöty on, että nykytilan lisäksi autamme selvittämään, mitkä ovat eri kiinteistöissä kustannustehokkaimmat keinot täyttää taksonomian vaatimukset.
Useita vastuullisuustavoitteita optimoidaan yhtä aikaa
AI-Taksonomiakartoitus perustuu samaan teknologiaan kuin AI-Energiakartoitus. Tekoäly pystyykin optimoimaan yhtä aikaa useita vastuullisuustavoitteita, jolloin huomioon otetaan rinnakkain esimerkiksi taksonomian vaatimukset, energiatehokkuus ja hiilipäästöt. Se tehostaa vastuullisuusraportointia ja auttaa laskemaan kiinteistön elinkaarikustannuksia. Kartoitus tukee myös kunnossapidon johtamista ja strategisten energiainvestointien suunnittelua.

AI-Taksonomiakartoitus pähkinänkuoressa
AI-Taksonomiakartoituksessa tekoäly lukee koneellisesti kiinteistön energiatodistuksen. Koneluku onnistuu yhtä nopeasti koko kiinteistökannasta kuin yhdestä kiinteistöstä.
Simulointi tuottaa alustavat tulokset eri kiinteistöjen potentiaalista saavuttaa taksonomian ilmastonmuutoksen torjunnan tavoitteen E-lukuvaatimukset. Sen jälkeen tekoäly etsii monitavoiteoptimoinnilla kustannustehokkaimmat toimenpiteet, joilla näihin tavoitteisiin voidaan päästä. Huomioon voidaan ottaa E-lukutavoitteen lisäksi vaikutukset hiilijalanjälkeen ja energian säästö ja kustannustavoitteet, jolloin löydetään kokonaisoptimaaliset ratkaisut.
Kaikissa kiinteistössä ei pystytä saavuttamaan taksonomian vaatimaa merkittävää parannusta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Silloin autamme valitsemaan parhaat vaihtoehtoiset askeleet esimerkiksi arvioimalla toimenpiteet merkittävän parannuksen saavuttamiseksi ilmastonmuutoksen sopeutumisessa. Niiden kiinteistöjen osalta, jotka voivat saavuttaa merkittävän parannuksen voidaan arvioida myös muiden ympäristötavoitteiden haittojen välttämisen vaatimat toimet.
Autamme myös tulosten jalostamisessa taksonomia tai hiilineutraaliustiekartoiksi, niiden viemisessä osaksi kiinteistöjohtamista sekä tunnistettujen toimenpiteiden toteuttamisessa energiakorjausten kautta.
BLOGI
EU-taksonomia ja rahan vihreä siirtymä mullistavat kiinteistö- ja rakennusalan – oletko valmis?
EU:n kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmä EU-taksonomia luo pelisäännöt sijoituskohteiden kestävyyden arviointiin. Järjestelmä ohjaa tulevaisuudessa sitä, minkälaiset kiinteistöt ovat kiinnostavia sijoituskohteita, ja millaisin ehdoin niitä rahoitetaan. Miten muutos näkyy sinun toiminnassasi?
Katso webinaari
EU-taksonomia NYT
28.9.2021
Paljon keskustelua herättäneen EU-taksonomian osalta on kesän aikana tapahtunut paljon. Tule asiantuntijoiden vetämään webinaariimme kuulemaan, missä EU-taksonomian kanssa mennään nyt, mitä asioita kiinteistön omistajan kannattaa selvittää sen tiimoilta ja miten lähestyä tulevia vaatimuksia.
Lataa tallenne alle avautuvan botin kautta
OHJELMA
- EU-taksonomian tilannepäivitys, Pekka Vuorinen (Rakennusteollisuus)
- Kiinteistön omistajan näkökulma ja kokemuksia taksonomiasta käytännössä, Antti Ruuska (Ylva)
- Kokemuksia EU-taksonomiaselvityksistä, Tytti Bruce-Hyrkäs (Granlund)
- Finanssialan näkökulma EU-taksonomiaan, Ville Lähde (SEB)
Kuuntele Energianmurtajat-podcast
Jakso 8: Mullistaako EU-taksonomia KiRa-alan?
Kiinteistö- ja rakennusala huomio! Pian alkaa valtava muutos, joka vaikuttaa siihen, millaisia rakennuksia kannattaa rakentaa ja omistaa jatkossa! Mistäkö on kyse? Pitääkö huolestua? Koskeeko tämä minua? Mitä on EU-taksonomia? Tässä jaksossa vieraana Tytti Bruce-Hyrkäs sekä erikoisvieraina Ariana (7kk) ja Samu (5kk).
Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö
Referenssit
Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?
Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi