Hyppää sisältöön
ReferenssitTehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

27.7.2022 – Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.

Toimialat
Liiketilat ja kauppa
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet
Paikkakunnat
Jyväskylä
Kuva: S-Ryhmä, kuvaaja: Lari Lappalainen

Osuuskauppa Keskimaalla on Keski-Suomessa noin 80 kiinteistöä Kuhmoisista Pihtiputaalle. Laajalla alueella on monenlaisia kiinteistöjä Prismoista pienempiin myymälöihin, ABC-asemiin ja hotelleihin.

Osuuskaupan kiinteistöjen hallinnoinnista vastaavan SOK Kiinteistöässän asiakaspäällikkö Atte Korhonen vertaa työtä jongleeraukseen, jossa on pidettävä monta palloa yhtä aikaa ilmassa.

“Suurin haaste on kiinteistöjen ja niiden käyttäjien suuri määrä. Työtä helpottaa kohteiden hyvä tuntemus. Lisäksi tarvitaan luotettavia kumppaneita ja jatkuvaa vuoropuhelua kiinteistöjen käyttäjien kanssa”, Korhonen sanoo.

Suurin haaste on kiinteistöjen ja niiden käyttäjien suuri määrä.

Atte Korhonen, asiakaspäällikkö, SOK Kiinteistöässä

Kaikki oleellinen löytyy Granlund Managerista

Korhonen korostaa, että pallojen ilmassa pysyminen vaatii tehokasta tiedolla johtamista. “Tietoa on oltava mahdollisimman paljon ja siihen on päästävä hyvin käsiksi. Se edellyttää tiedon keskittämistä järjestelmiin, joista kaikki tarvittava löytyy nopeasti.”

Muun S-ryhmän tavoin kiinteistöjen johtamisessa hyödynnetään Granlund Manager -ohjelmistoa, josta saa kattavan kokonaisnäkymän kiinteistöjen kunnossapitoon, huoltotoimintaan ja energian kulutukseen liittyvistä asioista. Sitä käytetään myös laadun seurantaan ja auditointiin.

“Granlund Manageria hyödynnetään meillä hyvin kattavasti. Muutos on iso verrattuna aiempaan, kun tietoa siirrettiin vain puhelimella ja sähköpostilla.”

Muutos on iso verrattuna aiempaan, kun tietoa siirrettiin vain puhelimella ja sähköpostilla.

Atte Korhonen, asiakaspäällikkö, SOK Kiinteistöässä

Korhonen seuraa Granlund Managerista esimerkiksi huoltoyhtiöiden suorittamia tehtäviä ja palvelukuvausten toteutumista. PTS-osiosta taas löytyvät vuosi- ja peruskorjauksiin sekä energiankäytön tehostamiseen liittyvät asiat.

“Erilaisten raporttien saaminen on helppoa, kun tietoa ei tarvitse haalia monesta paikasta.”

Granlund Managerin mobiilisovellusta Korhonen käyttää silloin, kun hän käy kiinteistöissä ja luo palvelupyyntöjä. Mukana kulkeva järjestelmä tehostaa huomattavasti oman väen ja palveluntuottajien ajankäyttöä.

Pitkäaikaista ja mutkatonta yhteistyötä

Granlund on Osuuskauppa Keskimaan ja SOK Kiinteistöässän pitkäaikainen kumppani LVI- ja sähkösuunnittelussa. Yhteistyö on laajentunut sittemmin myös energiatehokkuuden parantamiseen. Painopiste on energian kierrätykseen liittyvissä hankkeissa, esimerkiksi jäähdytysjärjestelmien ja poistoilman hukkalämmön hyödyntämisessä.

Energiatehokkuushankkeet linkittyvät tiiviisti kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon, kun hankkeissa kertyvä laitetieto ja huolto-ohjeet päivitetään Granlund Managerin huoltokirjaan.

Energiatehokkuushankkeet linkittyvät tiiviisti kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon.

“Varmistamme, että ylläpidon käytettävissä on kaikki päivittäisessä työssä tarvittava tieto”, Granlundin asiakkuuspäällikkö Katariina Järvinen kertoo.

Hän sanoo, että yhteistyö Osuuskunta Keskimaan ja SOK Kiinteistöässän kanssa on mutkatonta. “Granlund Managerin jatkuvan kehittämisen ohella toimimme asiantuntijana ja autamme tekemään teknisesti ja taloudellisesti järkeviä päätöksiä. On hienoa, että osaamiseemme luotetaan.”

Haluatko kuulla lisää?

Osuuskauppa Keskimaa

  • Keskisuomalainen market- ja tavaratalokauppa ja monialayritys, joka harjoittaa matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa
  • Keski-Suomen suurin yksityinen työnantaja, joka tarjoaa palveluita yli 100 toimipaikassa
  • Liikevaihto yli 632 M€ (2020)

Granlundin palvelut Osuuskunta Keskimaa/SOK Kiinteistöässälle:

Tutustu muihin referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Aviapolikseen ainutlaatuinen alue-energiaratkaisu

Palvelu

Konsultointi, Energiakonsultointi, Energiasuunnittelu

Toimiala

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

AVIA Real Estate toteuttaa Aviapolikseen ainutlaatuisen alue-energiaratkaisun yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Teknisesti joustava ja kustannustehokas hybridiratkaisu skaalautuu alueelta toiselle.
Referenssi
Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Integraatiot tuovat tehokkuutta Lappeenrannan Toimitilojen arkeen

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Integraatiot

Toimiala

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Lappeenrannassa haluttiin varmistaa, että järjestelmät palvelevat omaisuuden hallintaa ja kiinteistöjohtamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena oli, että tieto päivitetään yhteen järjestelmään,…
Referenssi
Kokkola

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Lappeenranta

Sampon uusi päärakennus ihastuttaa valolla ja väreillä

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Saimaan ammattiopisto Sampo sai uuden maamerkin, kun Granlundin arkkitehdit suunnittelivat opiston käyttöön valoisan, viihtyisän ja tilatehokkaan uudisrakennuksen.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Ylläpidon ulkoistus toi Kirkkonummelle säästöjä

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto, Huollon johtaminen ja laadun seuranta, Kilpailutukset ja hankinnat

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Kirkkonummen kunta ulkoisti Veikkolan alueen ylläpidon Granlundin tuella. Kilpailutuksessa valittu palveluntarjoaja on parantanut huollon laatua ja vähentänyt kustannuksia.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Taidemuseo Chappe on pieni timantti keskellä Tammisaarta

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen Chappe sisältää nykytaiteen ohella innovatiivista talotekniikkaa pienissä ja tehokkaissa raameissa. Kaikki tekniikka suunniteltiin osaksi arkkitehtuuria, joka on taideteos…
Referenssi
Kajaani

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?