Hyppää sisältöön
ReferenssitTehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

27.7.2022 – Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.

Toimialat
Liiketilat ja kauppa
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet
Paikkakunnat
Jyväskylä
Kuva: S-Ryhmä, kuvaaja: Lari Lappalainen

Osuuskauppa Keskimaalla on Keski-Suomessa noin 80 kiinteistöä Kuhmoisista Pihtiputaalle. Laajalla alueella on monenlaisia kiinteistöjä Prismoista pienempiin myymälöihin, ABC-asemiin ja hotelleihin.

Osuuskaupan kiinteistöjen hallinnoinnista vastaavan SOK Kiinteistöässän asiakaspäällikkö Atte Korhonen vertaa työtä jongleeraukseen, jossa on pidettävä monta palloa yhtä aikaa ilmassa.

“Suurin haaste on kiinteistöjen ja niiden käyttäjien suuri määrä. Työtä helpottaa kohteiden hyvä tuntemus. Lisäksi tarvitaan luotettavia kumppaneita ja jatkuvaa vuoropuhelua kiinteistöjen käyttäjien kanssa”, Korhonen sanoo.

Suurin haaste on kiinteistöjen ja niiden käyttäjien suuri määrä.

Atte Korhonen, asiakaspäällikkö, SOK Kiinteistöässä

Kaikki oleellinen löytyy Granlund Managerista

Korhonen korostaa, että pallojen ilmassa pysyminen vaatii tehokasta tiedolla johtamista. “Tietoa on oltava mahdollisimman paljon ja siihen on päästävä hyvin käsiksi. Se edellyttää tiedon keskittämistä järjestelmiin, joista kaikki tarvittava löytyy nopeasti.”

Muun S-ryhmän tavoin kiinteistöjen johtamisessa hyödynnetään Granlund Manager -ohjelmistoa, josta saa kattavan kokonaisnäkymän kiinteistöjen kunnossapitoon, huoltotoimintaan ja energian kulutukseen liittyvistä asioista. Sitä käytetään myös laadun seurantaan ja auditointiin.

“Granlund Manageria hyödynnetään meillä hyvin kattavasti. Muutos on iso verrattuna aiempaan, kun tietoa siirrettiin vain puhelimella ja sähköpostilla.”

Muutos on iso verrattuna aiempaan, kun tietoa siirrettiin vain puhelimella ja sähköpostilla.

Atte Korhonen, asiakaspäällikkö, SOK Kiinteistöässä

Korhonen seuraa Granlund Managerista esimerkiksi huoltoyhtiöiden suorittamia tehtäviä ja palvelukuvausten toteutumista. PTS-osiosta taas löytyvät vuosi- ja peruskorjauksiin sekä energiankäytön tehostamiseen liittyvät asiat.

“Erilaisten raporttien saaminen on helppoa, kun tietoa ei tarvitse haalia monesta paikasta.”

Granlund Managerin mobiilisovellusta Korhonen käyttää silloin, kun hän käy kiinteistöissä ja luo palvelupyyntöjä. Mukana kulkeva järjestelmä tehostaa huomattavasti oman väen ja palveluntuottajien ajankäyttöä.

Pitkäaikaista ja mutkatonta yhteistyötä

Granlund on Osuuskauppa Keskimaan ja SOK Kiinteistöässän pitkäaikainen kumppani LVI- ja sähkösuunnittelussa. Yhteistyö on laajentunut sittemmin myös energiatehokkuuden parantamiseen. Painopiste on energian kierrätykseen liittyvissä hankkeissa, esimerkiksi jäähdytysjärjestelmien ja poistoilman hukkalämmön hyödyntämisessä.

Energiatehokkuushankkeet linkittyvät tiiviisti kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon, kun hankkeissa kertyvä laitetieto ja huolto-ohjeet päivitetään Granlund Managerin huoltokirjaan.

Energiatehokkuushankkeet linkittyvät tiiviisti kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon.

“Varmistamme, että ylläpidon käytettävissä on kaikki päivittäisessä työssä tarvittava tieto”, Granlundin asiakkuuspäällikkö Katariina Järvinen kertoo.

Hän sanoo, että yhteistyö Osuuskunta Keskimaan ja SOK Kiinteistöässän kanssa on mutkatonta. “Granlund Managerin jatkuvan kehittämisen ohella toimimme asiantuntijana ja autamme tekemään teknisesti ja taloudellisesti järkeviä päätöksiä. On hienoa, että osaamiseemme luotetaan.”

Haluatko kuulla lisää?

Katariina Järvinen

Asiakkuuspäällikkö
Granlund Jyväskylä Oy

Osuuskauppa Keskimaa

  • Keskisuomalainen market- ja tavaratalokauppa ja monialayritys, joka harjoittaa matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa
  • Keski-Suomen suurin yksityinen työnantaja, joka tarjoaa palveluita yli 100 toimipaikassa
  • Liikevaihto yli 632 M€ (2020)

Granlundin palvelut Osuuskunta Keskimaa/SOK Kiinteistöässälle:

Tutustu muihin referensseihimme

Imatra

Mitra tehostaa kiinteistöjohtamistaan Granlund Managerilla

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Mitran ja Granlundin yhteistyö laajenee, kun Mitra ottaa käyttöönsä Granlund Manager -ohjelmiston. Ohjelmiston käyttö tuo selkeyttä Mitran kiinteistöjohtamiseen ja tehostaa…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Toimistosta päiväkodiksi – Päiväkoti Roba sai energiatehokkaat ja viihtyisät tilat

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Referenssi
Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Nesteen ylläpito-organisaatio saa tukea kiinteistöpäällikkö-palvelusta

Palvelu

Kiinteistöjohtaminen

Toimiala

Teollisuus

Kiinteistöpäällikköpalvelut on kehitetty tilanteisiin, joissa lisäresursseja tarvitaan nopeasti. Ammattitaitoinen kiinteistöpäällikkö hallitsee homman itsenäisesti jo lyhyen perehdytyksen jälkeen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
OYS 2030
Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Helsinki, pääkonttori

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen…
Referenssi
Varkaus

ANDRITZ sai Varkauteen historiallisen suuren 1,5 hehtaarin tuotantohallin

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Teollisuus

ANDRITZin uusi konepajahalli Varkaudessa oli projektin toimijoille historiallisen suuri hallihanke. Granlund Kuopion talotekniikkavalvojat toivat osaamisensa mukaan hankkeeseen.
Referenssi
Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?