Energia

Rakennus- ja kiinteistöala voi vaikuttaa ilmastotavoitteisiin

Rakennusten osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on yli 40 prosenttia. Rakennus- ja kiinteistöalalla on siis merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä ja energiaremonteille on kysyntää. Ratkaisuja kannattaa kuitenkin katsoa kokonaisuutena ja tehdä ne kestävästi. Kokonaisvaltaisissa kiinteistökannan hankkeissa huomioidaan kiinteistöjen korjausvelka sekä mahdollisuudet, joita tuleva energiamarkkina tarjoaa.

Tutustu energiakonsultoinnin palveluihimme

Energiatehokkuuspalveluilla uutta tehoa kiinteistöportfolion hallintaan

Granlundin energiatehokkuuspalvelut on suunnattu tavoitteellisille ja vastuullisille, energiatehokkuuden vahvistamisesta kiinnostuneille kiinteistöportfolioiden omistajille, jotka haluavat kehittää niin kohteidensa taloudellisuutta, arvoa, ympäristövastuullisuutta kuin sisäolosuhteitakin

Tutustu energiatehokkuuspalveluihimme!

Energiankierrätys-
järjestelmällä lähes hiilineutraaliksi

K-ryhmä ja Granlund ovat kehittäneet K-ruokakaupoille energiankierrätysmallin, jolla lämmönkulutus pienenee parhaimmillaan 95 prosenttia ja joka muuttaa kiinteistön kerralla energian osalta lähes hiilineutraaliksi. Päästösäästöt vastaavat vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kunnan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä. Motiva palkitsi järjestelmän tänään Vuoden Energianerokas 2019 -tunnustuksella. 

Lue lisää energiankierrätysjärjestelmästä

Energiamurros tulee

Energiatuotannon kenttä on tällä hetkellä vahvassa murroksessa. On nähtävissä, että jo tämän vuosikymmenen aikana energiamarkkina tulee muuttumaan niin, että kiinteistöt ovat aktiivinen osa energiamarkkinaa. Yksi kiinteistö voi olla suuri paikallisen energian tuottaja, yksi pystyy säätämään energiankäytön tarvettaan tehopiikin aikaan ja toinen pystyy varastoimaan energiaa tehokkaasti.  Rakennus- ja kiinteistöalan sekä energiasektorin vuoropuhelulla on suuri merkitys muutoksen toteuttamisessa. Me Granlundilla haluamme olla tässä vahvasti mukana. 

Toukokuussa järjestimme suositun Energiamurros-webinaarin

Energianmurtajat - uusi podcast energiasta

Energianmurtajat on podcast, joka pureutuu kiinteistöalaa puhuttaviin energia-aiheisiin. Tulevaisuuden energiakenttä tulee muuttumaan vahvasti ja kiinteistö- sekä energiasektorin yhteistyö lisääntymään. Podcastissa kiinteistöihin rohkeita muutoksia ajavalla Asta Autelolla on vieraana eri tahojen asiantuntijoita keskustelemassa alaa puhuttavimmista asioista ja ratkaisuista, joilla tulevaisuus voi rakentua vastuullisemmaksi.

Kuuntele podcast 

Hiilineutraalisuuden tavoitteita kohti

Kiinteistöjen hajautettu energiantuotanto tehdään pääasiassa uusiutuvilla ja päästöttömillä energiamuodoilla, kuten auringolla, tuulella ja maalämmöllä. Näin vastuulliset kiinteistönomistajat voivat saavuttaa helpommin myös  hiilineutraaliustavoitteet. Päästöjä voi vähentää myös jatkuvalla energiatehokkuuden parantamisella, esimerkiksi hukkalämmön talteenotolla ilmanvaihdosta. 

Lue lisää kiinteistönomistajan mahdollisuuksista