Hyppää sisältöön

Sähkösuunnitteluharjoittelu Granlundilla

Sähköenergiatekniikkaa Aalto-yliopistossa pääaineenaan opiskeleva Elma Tuohimetsä on aloittanut Granlundilla harjoittelijana viime keväänä. Hänet otettiin heti tositoimiin mukaan projektiin, jossa Elma pääsi piirtämään rakennukseen kaikki sähköpisteistä valaistukseen sekä muut oleelliset sähkösuunnitelmat.

“Tehtävä ei ollut helppo, sillä olin siihen mennessä tehnyt lähinnä punakyniä. Pyysin ja sain apua tehtävään todella paljon. Projekti opetti minulle älyttömän paljon hahmottamaan ja tekemään sähkösuunnittelua”, Elma toteaa.

Vaikka projekti oli kooltaan pieni, se toi haastetta Elmalle uuden äärellä. Tumput suorana ei tarvinnut seistä.

“Erityisesti se, että harjoittelijana minuun luotettiin jo tuolloin noin paljon, on jäänyt mieleen positiivisena kokemuksena”, Elma kiittelee.

Erityisesti se, että harjoittelijana minuun luotettiin jo tuolloin noin paljon, on jäänyt mieleen positiivisena kokemuksena.

Elma Tuohimetsä, sähkösuunnitteluharjoittelija
Sähkösuunnittelun harjoittelija Elma Tuohimetsä Granlundilla

Perehdytys toiveiden mukaan

“Minua jännitti, kuinka Granlundilla hoidetaan uusien työtekijöiden perehdyttäminen. Pahin pelkoni ennen harjoittelua oli, että joutuisin olemaan koko kesän yksin tekemättä mitään hyödyllistä”, kuvailee Elma.

Pelot osoittautuivat tarpeettomiksi harjoittelun alkaessa. Vastaanotto oli hyvin lämmin ja perehdytyksessä mentiin Elman toiveiden mukaan käytännön tekemiseen nopeasti.

“En voi kehua perehdyttäjääni Amanda Laakkosta tarpeeksi. Hän osasi asettua asemaani ja ymmärsi, miten opin asiat parhaiten. Hän antoi minulle esimerkiksi projektien punakyniä, joiden tekeminen auttoi hahmottamaan, mitä sähkösuunnittelu oikeastaan on ja miten suunnitelmia laaditaan”, Elma kertoo.

Kenelle Elma suosittelee Granlundin harjoittelua?

“Suosittelen harjoittelua Granlundilla heille, joita kiinnostaa talotekniikan ala ja jotka haluavat tehdä töitä rennossa ilmapiirissä. Työn ja opiskelujen yhdistäminen Granlundilla on helppoa ja joustavaa”, Elma kiteyttää.

Suosittelen harjoittelua Granlundilla heille, joita kiinnostaa talotekniikan ala ja jotka haluavat tehdä töitä rennossa ilmapiirissä. Työn ja opiskelujen yhdistäminen Granlundilla on helppoa ja joustavaa.

Elma Tuohimetsä, sähkösuunnitteluharjoittelija

Haluatko kuulla meidän tulevista mahdollisuuksista opiskelijoille?

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat tiedon kun harkkahakumme aukeaa.

Mitä tietoa etsit?