Hyppää sisältöön
Noora Pulli, LVI-asiantuntija

Noora Pulli, LVI-asiantuntija

Korjausrakentamisella vaikutetaan suuriin asioihin, sanoo Noora Pulli. Rakennuskannan ympäristövaikutuksissa on paljon pienentämisen varaa.

Nooran ensimmäinen urahaave oli tulla hävittäjälentäjäksi. Pituus ei kuitenkaan riittänyt, joten lukion jälkeen Noora piti välivuoden ja mietti eri vaihtoehtoja. Kiinnostavan lehti-ilmoituksen siivittämänä Noora päätti lähteä Jyväskylästä Helsinkiin opiskelemaan vuodeksi rakennuspiirtämistä, missä syntyi kipinä rakennusalaa kohtaan.

”Seuraavana vuonna hainkin sitten yhteishaussa Metropolian ammattikorkeakoulun talotekniikkapuolelle. Sain LVI-suunnittelijan paperit vuonna 2015, ja olen ollut tosi tyytyväinen valintaan. Tuntuu, että vuosien kuluessa ala kiehtoo aina vain enemmän.”

Valmistumisen jälkeen Noora työskenteli LVI-suunnittelijana ja projektipäällikkönä Karves Suunnittelu Oy:ssä, missä työt olivat pitkälti asuintalojen linjasaneerauksia ja korjausrakentamista. Vuoden 2017 syksyllä Noora alkoi kaivata vaihtelua ja päätyi hakemaan Granlundin korjausrakentamisen osastolle.

”Olin jo opiskeluaikana kuullut yrityksestä paljon hyvää, koska moni vanhempi opiskelija kävi koulun ohella töissä Granlundilla. Vaikka Granlund on iso talo ja töitä on paljon, työntekijöillä on kuitenkin mahdollisuus joustaviin työaikoihin. Työntekijöitä kuunnellaan, ja esimerkiksi kehitysideat ovat oikeasti toivottuja.”

Kiehtova ala ja tekemisen meininki

Noora näkee korjausrakentamisen todella tärkeänä rakentamisen alana, sillä olemassa olevassa rakennuskannassa on paljon potentiaalia parantaa energiatehokkuutta ja pienentää ympäristövaikutuksia.

”Korjausrakentamisen kohteet ovat myös hyvin mielenkiintoisia. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla rakennuskanta ja sen ikä vaihtelee kovasti. Jokainen kohde on uniikki, mikä pitää huomioida korjausratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Etenkin vanhemman ikäluokan rakennuksissa on paljon poikkeavuuksia ja yllätykset ovat niissä yleisiä.”

LVI-asiantuntijana Noora pääsee tekemään töitä monipuolisesti. Työpäiviin kuuluu suunnittelua ja etenkin selvitystyötä kentällä: eri kohteissa käydään tekemässä kartoituksia tai selvittämässä ilmenneitä ongelmia. Tällä hetkellä Noora on tosin tavallista enemmän toimistolla, sillä hänet on kiinnitetty isompaan hankkeeseen, jossa hän on päässyt tekemään muun muassa tietomallipohjaista suunnittelua.

”Haluan kehittää omaa osaamistani. Nykyisessä tehtävässäni pystyn tekemään paljon, ja täällä on mahdollisuuksia kehittymiseen, uusien juttujen kokeilemiseen ja halutessaan uralla etenemiseen. Siihen myös kannustetaan.”

Granlundilla on Nooran mukaan tekemisen meininki, mutta myöskään huumoripuolta ei unohdeta. Viihtymiseen vaikuttaa myös hyvä työporukka, jonka kanssa järjestetään välillä myös vapaa-ajalla tekemistä, kuten yhteisiä juoksulenkkejä.

”Niihin on kiva osallistua, etenkin kun tykkään vapaa-ajalla liikkua muutenkin. Käyn lenkkeilemässä ja kuntosalilla – vapaa-ajalla on tärkeää muistaa käydä tuulettamassa mieltä ja kehoa.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?