Hyppää sisältöön
Tuomas Lehikoinen, LVI ja kiinteistönpito

Tuomas Lehikoinen, LVI ja kiinteistönpito

Tuomas pitää työnsä parhaina puolina monipuolisia työtehtäviä ja suunnittelukohteita.

Tuomas toimii Granlund Kuopiossa LVI-suunnittelun ja kiinteistönpidon osastonjohtajana. Hän muun muassa seuraa osaston työ- ja taloustilanteita sekä kehittää osaston työtä ja liiketoimintaa yhdessä ryhmäpäälliköiden kanssa. “Osastonjohtajana kuulun myös Granlund Kuopion johtoryhmään, mitä kautta pääsen tuomaan esiin näkemystäni yrityksen kehitykseen liittyen.”

Pääpaino Tuomaksen viikoissa on kuitenkin projektityössä. Hän hoitaa myös projektipäällikön tehtäviä, eli vetää projekteja ja tekee asiakastyötä. Aikaa menee melko paljon palavereissa istumiseen, mutta toisaalta välillä Tuomas ehtii myös tehdä käytännön suunnittelutyötä.

Granlundiin koulun penkiltä

Tuomas valmistui Mikkelin ammattikorkeakoulusta LVI-insinööriksi vuonna 2008. Granlundiin Tuomas tutustui jo kouluaikana, kun hän googlasi suunnittelufirmoja läpi. Suomen johtavan taloteknisen suunnittelutoimiston projekteissa korostui edelläkävijyys, mikä vakuutti tulevan insinöörin. Kun keväällä 2007 koulussa kerrottiin Granlundin Kuopion harjoittelupaikasta, Tuomas haki paikkaa ja lähti Mikkelistä Kuopioon.

Kesäharjoittelun jälkeen Tuomas teki insinöörityönsä Granlundille ja aloitti vuonna 2008 vakituisena työntekijänä. Tuomas teki LVI-suunnittelijan töitä vuoteen 2016, jolloin hän siirtyi LVI-ryhmäpäälliköksi ja myöhemmin vuonna 2018 LVI-suunnittelun ja kiinteistönpidon osastonjohtajaksi.

Mahdollisuus vaikuttaa

Tuomas pitää työnsä parhaina puolina monipuolisia työtehtäviä ja suunnittelukohteita. “Meillä on kohteita asuntomaailmasta puhdastiloihin. Monipuolinen projektikirjo tuo vaihtelua, ja vuodet voivat projekteista riippuen olla hyvinkin erilaisia. Ympärillä on myös hyvä porukka haastamassa ja sparraamassa toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa.”

Granlundilla Tuomas arvostaa vahvaa panostusta edelläkävijyyteen: alaa ja toimintoja pyritään koko ajan kehittämään eteenpäin. Tuomas pitää tärkeänä sitä, että jokainen pääsee halutessaan vaikuttamaan ja tekemään kehitysehdotuksia sekä laajentamaan myös omaa työnkuvaansa. Isosta konsernista saa myös hyvin tukea uusien haasteiden edessä, ja Tuomas on saanut uusia tuttavuuksia monelta paikkakunnalta.

Tuomas on myös ollut mukana miettimässä uusien käytäntöjen ja toimintojen käyttöönottoa ja niiden soveltamista. Hän tuo mielellään esiin omia näkemyksiään, ja mahdollisuus osallistua kehitystyöhön pitää mielen virkeänä projektityön lisäksi.

Tuomaksen vapaa-aika pyörii pääosin lapsiperheen ympärillä. Jos Tuomas arkikiireiltään ehtii, hän suuntaa lenkkipolulle, pyöräilemään tai hiihtämään.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?