Hyppää sisältöön
Ritva Rissanen, omaisuudenhallinnan toimialajohtaja

Ritva Rissanen, omaisuudenhallinnan toimialajohtaja

Moniulotteisuus ja nopeatempoisuus tekevät kiinteistöbisneksestä kiinnostavaa, sanoo Ritva Rissanen.

Kun Ritva Rissanen oli yläasteikäinen, hän muutti perheineen vanhaan rintamamiestaloon. Isä korjasi taloa vuositolkulla, ja välillä Ritva oli mukana auttamassa. Ensikosketus korjausrakentamiseen oli sykäys alan valintaan. Lisäksi Ritva piti matemaattisten aineiden tarjoamasta haasteesta.

”Opiskelin TKK:lla rakenne- ja rakennustuotantotekniikkaa, ja erityisesti korjausrakentaminen kiinnosti alusta lähtien. Opiskeluaikoina olin töissä rakennustyömailla niin rakennustyöntekijänä, työnjohtajana kuin työmaainsinöörinä. Diplomityöni tein TKK:lle rakennusfysiikasta.”

Valmistuttuaan vuonna 1992 Ritva oli laman seurauksena vuoden muun alan töissä, mutta aloitti sitten viisivuotisen pestin tutkijana TKK:lla. Yliopistovuosien jälkeen Ritva siirtyi konsultiksi Pöyrylle, missä hän toimi 15 vuoden ajan.

”Pöyrylle minut aikanaan palkkasi siellä silloin työskennellyt Pekka Metsi. Pöyryltä siirryin liiketoimintakaupan myötä Rambollille ja ehdin työskennellä siellä vajaan vuoden, kunnes minulle avautui houkutteleva mahdollisuus päästä mukaan vastaperustettuun Granlund Consulting Oy:n. Olin jo nähnyt suurten kansainvälisten konsulttiyritysten maailman, ja oli todella kiinnostavaa lähteä rakentamaan uutta yritystä Granlund-konsernin vahvalla taustatuella.”

Asiakkaat ja kollegat saavat viihtymään työssä

Ritva vastaa Granlund Consultingissa omaisuudenhallinnan toimialasta, johon kuuluvat kiinteistö- ja ympäristöjohtamisen palvelut sekä tekniset selvityspalvelut. Palveluvalikoimassa ovat muun muassa kiinteistöjen erilaiset kuntoselvitykset, kiinteistökauppoihin liittyvät tekniset ja ympäristöasioiden Due Diligence -palvelut, kunnossapidon hallinta portfoliotasolla, kiinteistöjohdon strateginen konsultointi ja olemassa olevien kiinteistöjen ympäristösertifioinnit.

Toimialan johtamisen lisäksi Ritvan työhön kuuluu Granlund Consultingin johtoryhmässä työskentely, palvelujen kehittäminen, projektien laadunhallinta ja asiakastyö.

”Mukavien kollegojen ohella asiakkailla on iso merkitys siinä, että viihdyn työssäni. Pidän myös siitä, että asiakkaiden myötä työhön liittyy vahvasti kansainvälisyys: monet kiinteistösijoittajat tulevat muualta kuin Suomesta. Työssäni innostaa myös yhteisten tavoitteiden asettaminen ja niihin pyrkiminen. Kiinteistöbisnes on moniulotteista ja nopeatempoista, mikä tekee siitä todella kiinnostavaa.”

Kokemus on aina vienyt eteenpäin. Ritva toivoo, että työhön löytyy myös tulevaisuudessa yhä uudestaan uusi ulottuvuus, johon kokemusta voi soveltaa eri tavoin.

Valoisa tulevaisuus syntyy positiivisella elämänasenteella

Vapaa-ajallaan Ritva nauttii kaikenlaisesta ulkoliikunnasta. Reilun vuoden ikäisestä Maisa-labradorinnoutajasta Ritva on saanut innokkaan ulkoilukaverin sekä uudenlaisia harrastuskokemuksia. Osa vapaa-ajasta kuluu myös itse rakennetun omakotitalon pihahommissa ja ylläpidossa.

Stressitön käsillä tekeminen – käteen käyvät kaikki työkalut neulepuikoista porakoneeseen – pitää mielen virkeänä. Ritvan mies työskentelee tällä hetkellä YK-tehtävissä Somaliassa, mutta päivittäiset ilonaiheet ja haasteet jaetaan puolin ja toisin WhatsAppin välityksellä. Ritva pitää tärkeänä myönteistä elämänasennetta:

”Haluan ajatella positiivisesti, vaikka uhkakuvia luodaan koko ajan. Parasta maailmassa on se, että pystyy näkemään tulevaisuuden valoisana ja uskoo, että ongelmiin on löydettävissä aina joku ratkaisu.”

Lue myös Ritvan blogikirjoitus kiinteistökaupan Due Diligence -projekteissa toimimisesta: Salaiset agentit palveluksessasi

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?