Uusi dynaaminen BI-raportointiominaisuus yhdistelee tietoa käyttäjien tarpeiden mukaan
6.3.2020 – Granlund Managerin raportointikokonaisuus uudistuu tänä vuonna. Kiinteistönomistajia jo pitkään palvellut ominaisuus on korvattu joustavalla ja dynaamisella työkalulla, joka yhdistelee tietoa nopeasti käyttäjien tarpeiden mukaan.

Uusi raportointityökalu perustuu laajaan tietokantaan, jonne käyttäjät tuottavat tietoa kymmenillä tuhansilla tapahtumilla päivässä. Tietoa muokataan, analysoidaan ja esitetään Microsoftin Power BI -teknologialla. Kehitystyön taustalla on tarve saada yhä tarpeenmukaisempia raportteja asiakaskohtaisesti.
”Merkittävin uudistus on raportointityökalun dynaamisuus”, kertoo Granlund Manager -palvelujen tuotejohtaja Kimmo Mattila.
Käyttäjät voivat säätää raporttinäkymää erilaisilla suodattimilla ja rajauksilla, ja kuvaaja päivittyy välittömästi. ”Esimerkiksi palvelupyynnöissä esiintyvän poikkeaman syitä voidaan tutkia saman tien laajentamalla näkymää useammalle kuukaudelle, tai rajaamalla se huoltoyhtiöiden mukaan.”
Enemmän tietoa toimenpiteiden syy-seuraussuhteista
Hyvä kiinteistö- ja rakennusalan raportti auttaa hahmottamaan olennaiset tunnusluvut yhdellä silmäyksellä. ”Silloin myös poikkeamat on helppo havaita, ja päästään kiinni ongelmien aiheuttajaan”, Mattila sanoo.
Perinteiset raportointityökalut tarkastelevat vain yhtä aihealuetta kerrallaan. Kiinteistönomistajia kiinnostavat kuitenkin yhtä aikaa lyhyen aikavälin operatiiviset kustannukset, kiinteistön pitkän aikavälin arvon säilyminen ja käyttäjätyytyväisyys. ”Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.”
Tiedon yhdistely helpottaa syy-seuraussuhteiden havainnointia, kuten investointien vaikutusta. Yhtäläisyyksiä voidaan etsiä myös vertaamalla tilojen olosuhdetietoja käyttäjien antamiin vikailmoituksiin. ”Lisäksi raportteihin voidaan liittää muun muassa säätietoja ulkoisista lähteistä tai hyödyntää asiakkaan muiden taloushallinto- ja projektinhallintajärjestelmien dataa”, Mattila toteaa.
Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.
Sopivat raporttipohjat käyttäjän mukaan
Raportointijärjestelmien haasteena on ollut jo pitkään, että käyttäjä saa nähtäväkseen liikaa tietoa. Granlundin uusi työkalu tarjoaa jokaiselle käyttäjälle häntä kiinnostavaa, hänelle kuuluvaa ja tarpeellista tietoa.
”On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle”, Mattila korostaa. Uudessa työkalussa näkymää voidaan rajata niin, että esimerkiksi huoltoyhtiön edustaja näkee oman suorituksensa, muttei energiankulutustietoja.
On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle.
Määrämuotoiset vakioraportit ovat jatkossakin kaikkien asiakkaiden käytössä, mutta myös asiakaskohtaisten raporttien tuottaminen on helppoa. ”Enää raporttipohjien räätälöinti ei vaadi ohjelmointia, vaan projektipäällikkö voi toteuttaa asiakkaan tarvitsemat raporttipohjat joustavasti ja nopeasti.”
Raportointijärjestelmää on kehitetty yhdessä Granlundin asiakkaiden kanssa, ja uusia ominaisuuksia on testattu laajoissa kiinteistötietokannoissa. Työkalun hyödyt ovat avanneet mahdollisuuksia myös laajemmin kuin Granlund Manager -ohjelmiston osana. ”Uudenlainen raportointityökalu halutaan yhdistää osaksi organisaatioiden koko päätöksentekoprosessia ja laajempaa raportointijärjestelmää”, Mattila sanoo.
Lue lisää Granlund Manager raportoinnista
Katso videotallenne webinaarista, jossa kerromme lisää Dynaamisesta raportoinnista

Granlund Manager raportointi
Granlund Manager -ohjelmiston dynaamisella raportointityökalulla saat nopeasti kattavan kokonaiskuvan kiinteistösi nykytilasta. Laadukkaalla raportoinnilla teet kiinteistöjohtamisesta helpompaa.

Näin laskemme hiilikädenjälkeämme
18.04.2023 – Kun autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään, kasvatamme omaa hiilikädenjälkeämme. Laskemme hiilikädenjälkeämme tutkimustietoon perustuvalla mallilla.
- Vastuullisuus

Rakennus kuntoremonttiin?
14.04.2023 – 1960–1980-lukujen rakennukset – siinä missä ihmisetkin – saattavat kaivata pientä kuntoremonttia. Keski-ikäinen rakennetekniikan asiantuntija lähti tapamaan ikätovereitaan.
- Kiinteistöjohtaminen
- Tuottavuus

Rakennushankkeen vastuullisuus on kokonaisuuden hallintaa
30.03.2023 – Rakennushankkeelta vaadittava vastuullisuuspaletti on tänä päivänä laaja. Energiatehokkuuden ja sisäolosuhteiden lisäksi on otettava huomioon muun muassa ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja pian…
- Vastuullisuus

LVI-suunnittelun pelikentillä
09.02.2023 – LVI-suunnittelija Tero Hietala kävi luokkakokouksessa. Tilanne pisti miettimään omaan työtä. ”Tuskin monikaan haaveilee pienenä LVI-suunnittelijan ammatista, mutta olen löytänyt siitä…
- suunnittelu
- Talotekniikka
- Työnantajakuva

Hiilikädenjäljen laskemiseen tarvitaan yhteisiä käytäntöjä
09.02.2023 – Hiilikädenjäljen tavoitteena on osoittaa yksilöiden ja yritysten tuottamia positiivisia ympäristövaikutuksia asiakkaille tai koko yhteiskunnalle.
- Vastuullisuus

EU-taksonomiaa ei kannata jättää huomiotta
13.01.2023 – EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmällä eli taksonomialla on vaikutusta rakennushankkeisiin. Taksonomian kriteerit on hyvä ottaa huomioon jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.
- Energia
- Hiilineutraalius
- Vastuullisuus

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon
11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.
- Data ja digitalisaatio
- Energia
- suunnittelu

Suuren yrityksen energiakatselmus – pakollinen paha vai pelastusrengas
12.10.2022 – Suuren yrityksen energiakatselmus on tehokas tapa selvittää oman yrityksen energiatehokkuuden taso. Kun toimeen tartutaan nyt, ennätyskorkeat energiahinnat hirvittävät selvästi vähemmän.
- Energia

Lopetetaanko energian haaskaus?
27.09.2022 – Jokohan Suomen kiinteistöissä oltaisiin nyt valmiita tekemään järkeviä ja kannattavia energiansäästötoimia, jotka eivät vaadi isoja investointeja?
- Energia

Miksi 4D-aikataulutus kannattaa rakennushankkeessa? Tässä 3 syytä!
20.09.2022 – Kaikki rakennusalalla tietävät tunteen, kun hankkeen kustannukset ja aikataulu alkavat karkaamaan käsistä, hanke on myöhässä ja syiden etsiminen alkaa. Tilanne…
- suunnittelu