Hyppää sisältöön
Uusi dynaaminen BI-raportointiominaisuus yhdistelee tietoa käyttäjien tarpeiden mukaan

Uusi dynaaminen BI-raportointiominaisuus yhdistelee tietoa käyttäjien tarpeiden mukaan

6.3.2020 – Granlund Managerin raportointikokonaisuus uudistuu tänä vuonna. Kiinteistönomistajia jo pitkään palvellut ominaisuus on korvattu joustavalla ja dynaamisella työkalulla, joka yhdistelee tietoa nopeasti käyttäjien tarpeiden mukaan.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio, Kiinteistöjohtaminen
Jaa

Uusi raportointityökalu perustuu laajaan tietokantaan, jonne käyttäjät tuottavat tietoa kymmenillä tuhansilla tapahtumilla päivässä. Tietoa muokataan, analysoidaan ja esitetään Microsoftin Power BI -teknologialla. Kehitystyön taustalla on tarve saada yhä tarpeenmukaisempia raportteja asiakaskohtaisesti.

”Merkittävin uudistus on raportointityökalun dynaamisuus”, kertoo Granlund Manager -palvelujen tuotejohtaja Kimmo Mattila.

Käyttäjät voivat säätää raporttinäkymää erilaisilla suodattimilla ja rajauksilla, ja kuvaaja päivittyy välittömästi. ”Esimerkiksi palvelupyynnöissä esiintyvän poikkeaman syitä voidaan tutkia saman tien laajentamalla näkymää useammalle kuukaudelle, tai rajaamalla se huoltoyhtiöiden mukaan.”

Enemmän tietoa toimenpiteiden syy-seuraussuhteista

Hyvä kiinteistö- ja rakennusalan raportti auttaa hahmottamaan olennaiset tunnusluvut yhdellä silmäyksellä. ”Silloin myös poikkeamat on helppo havaita, ja päästään kiinni ongelmien aiheuttajaan”, Mattila sanoo.

Perinteiset raportointityökalut tarkastelevat vain yhtä aihealuetta kerrallaan. Kiinteistönomistajia kiinnostavat kuitenkin yhtä aikaa lyhyen aikavälin operatiiviset kustannukset, kiinteistön pitkän aikavälin arvon säilyminen ja käyttäjätyytyväisyys. ”Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.”

Tiedon yhdistely helpottaa syy-seuraussuhteiden havainnointia, kuten investointien vaikutusta. Yhtäläisyyksiä voidaan etsiä myös vertaamalla tilojen olosuhdetietoja käyttäjien antamiin vikailmoituksiin. ”Lisäksi raportteihin voidaan liittää muun muassa säätietoja ulkoisista lähteistä tai hyödyntää asiakkaan muiden taloushallinto- ja projektinhallintajärjestelmien dataa”, Mattila toteaa.

Uudella raportointityökalulla onkin mahdollista tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta.

Sopivat raporttipohjat käyttäjän mukaan

Raportointijärjestelmien haasteena on ollut jo pitkään, että käyttäjä saa nähtäväkseen liikaa tietoa. Granlundin uusi työkalu tarjoaa jokaiselle käyttäjälle häntä kiinnostavaa, hänelle kuuluvaa ja tarpeellista tietoa.

”On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle”, Mattila korostaa. Uudessa työkalussa näkymää voidaan rajata niin, että esimerkiksi huoltoyhtiön edustaja näkee oman suorituksensa, muttei energiankulutustietoja. 

On tärkeää raportoida eri asioita talousjohtajalle kuin vaikkapa kiinteistömanagerille tai isännöitsijälle.

Määrämuotoiset vakioraportit ovat jatkossakin kaikkien asiakkaiden käytössä, mutta myös asiakaskohtaisten raporttien tuottaminen on helppoa. ”Enää raporttipohjien räätälöinti ei vaadi ohjelmointia, vaan projektipäällikkö voi toteuttaa asiakkaan tarvitsemat raporttipohjat joustavasti ja nopeasti.”

Raportointijärjestelmää on kehitetty yhdessä Granlundin asiakkaiden kanssa, ja uusia ominaisuuksia on testattu laajoissa kiinteistötietokannoissa. Työkalun hyödyt ovat avanneet mahdollisuuksia myös laajemmin kuin Granlund Manager -ohjelmiston osana. ”Uudenlainen raportointityökalu halutaan yhdistää osaksi organisaatioiden koko päätöksentekoprosessia ja laajempaa raportointijärjestelmää”, Mattila sanoo.

Lue lisää Granlund Manager raportoinnista

Katso videotallenne webinaarista, jossa kerromme lisää Dynaamisesta raportoinnista

Kimmo Mattila

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Granlund Manager raportointi

Granlund Manager -ohjelmiston dynaamisella raportointityökalulla saat nopeasti kattavan kokonaiskuvan kiinteistösi nykytilasta. Laadukkaalla raportoinnilla teet kiinteistöjohtamisesta helpompaa.

Ilmastonmuutos kurittaa kiinteistöjä

22.04.2024 – Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, eikä sen seurauksilta voi välttyä: realisoituvat ilmastoriskit näkyvät meillä jo nyt – ja lisää on luvassa.…

Blogi

”Kaikkia pikkasen harmitti” – venyvä läpimenoaika on liian tuttu ilmiö

04.04.2024 – Kun seurasin sivusta pieleen mennyttä katkaisijoiden vaihtoa erään teollisuuslaitoksen muuntamorakennuksessa, mieleeni tuli vanha sanonta: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä…

Blogi

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Mitä tilojen toimivuuskysely kertoo terveydenhuollon tilojen käyttäjätyytyväisyydestä?

10.11.2023 – Terveydenhoidon rakennusprojekteille tehdään valmistumisen jälkeen taloudellinen loppuselvitys, mutta olisiko tarpeen toteuttaa myös toiminnallinen loppuselvitys? Vain kysymällä selviää, ovatko käyttäjät tyytyväisiä…

Blogi

Missä vaiheessa hiilijalanjälkilaskenta kannattaa tehdä?

30.10.2023 – Tiedätkö, missä vaiheessa ja miten usein hiilijalanjälkilaskentaa pitäisi rakennushankkeessa tehdä? Hiiliohjaus on parhaimmillaan prosessi, joka tuottaa dataa myös seuraavia hankkeita…

Blogi

Yritysten päästövähennystavoitteet vaativat enemmän myös hiilijalanjälkilaskennalta

24.10.2023 – Yritystason hiilijalanjälkilaskenta alkaa olla monelle jo arkipäivää, mutta päästöraportoinnin vaatimukset kasvavat koko ajan. Ihannetapauksessa hiilijalanjälkilaskenta tukee liiketoimintojen ja tuotteiden päästövaikutusten…

Blogi

Uskottava vastuullisuusstrategia on kiinteistöalalla kilpailuvaltti

19.10.2023 – Kiinteistönomistajan on pystyttävä osoittamaan sijoittajille ja vuokralaisille, että se harjoittaa vastuullista liiketoimintaa. Kiristyvä sääntely edellyttää pienemmiltäkin toimijoilta uskottavaa vastuullisuusstrategiaa.

Blogi

Mitä tietoa etsit?