Hyppää sisältöön
PalvelutTaloyhtiön kuntoarviot ja -tutkimukset

Taloyhtiön kuntoarviot ja -tutkimukset

Kuntoarviot ja kuntotutkimukset antavat arvokasta tietoa taloyhtiösi kunnosta. Kokeneelta kuntoarvioijalta saat myös vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen.

Kuntoarvio kertoo taloyhtiösi korjaustarpeet

Suunnitelmallinen taloyhtiö kerää kiinteistön kunnosta ajantasaista tietoa, joka auttaa ennakoimaan tulevia korjaustarpeita ja kohdistamaan huoltotoimet oikein. Näin pidennät rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien käyttöikää ja pienennät korjauskustannuksia.

Kuntoarvion tekijäksi kannattaa valita kiinteistötekniikan kaikki osa-alueet monipuolisesti hallitseva ammattilainen. Kokeneet asiantuntijamme havainnoivat, mittaavat ja analysoivat asiakkaan kanssa sovitun kokonaisuuden teknisen kunnon ja toiminnan. Kuntoarvio voi kattaa koko rakennuksen rakenteet ja talotekniset järjestelmät, jolloin käydään läpi esimerkiksi LVI-, sähkö-, automaatio-, valaistus ja palonsammutusjärjestelmien kunto ja huollon tarve.

Kuntoarviosta rahanarvoisia vinkkejä energiansäästöön

Kuntoarvio tehdään silmämääräisesti tai mittalaitteilla, jotka eivät riko rakenteita. Kuntoarvioija tekee lisäksi yleisempiä havaintoja kiinteistöstä ja kiinnittää huomiota esimerkiksi sisäolosuhteisiin ja turvallisuuteen liittyviin asioihin.

Kuntoarviossa saa myös rahanarvoisia vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseksi. Tyypillinen esimerkki on arvioinnin aikana huomattu väärin toimiva laite, jonka korjaaminen voi säästää huomattavan määrän energiaa. Kuntoarvio auttaa myös parantamaan kiinteistön olosuhteita ja löytämään syyn esimerkiksi liian korkeisiin tai mataliin huonelämpötiloihin.

Kuntotutkimus selvittää asiat pintaa syvemmältä

Kuntotutkimus on kuntoarviota tarkempi tutkimus, jota tarvitaan rakenteiden sisällä olevien mahdollisten vaurioiden tutkimiseen. Rakenteista otettu näytepala tai nestenäyte analysoidaan laboratoriossa. Putkistojen kuntotutkimus voidaan tehdä myös röntgen- ja läpivalaisukuvauksilla.

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?