Uutiset

Granlund Manager on käytössä Seinäjoella jo 630 rakennuksessa

Seinäjoen kaupunki on ottanut käyttöön Granlund Manager -ylläpitojärjestelmän vaihe vaiheelta. Ohjelmistoa käytetään jo kaikissa kaupungin 300 kiinteistössä ja noin 630 rakennuksessa.

Uutinen

”Ylläpitojärjestelmä on räätälöity Seinäjoen kaupungin tarpeisiin, ja keskustelimme sen yksityiskohdista esimerkiksi LVI- ja sähköasentajien, isännöitsijöiden, valvojien ja hallinnon väen kanssa”, kertoo Seinäjoen kaupungin kehitysinsinööri Anssi Puska. ”Käyttöönoton aikana olemme löytäneet Managerille yhä uusia käyttötapoja, ja joka kerta räätälöinti on onnistunut joustavasti.”

Palvelupyynnöt vähentävät ylläpidon puheluja

Managerin kiinteistörekisteri sisältää perustiedot kaupungin koko rakennuskannasta. Järjestelmään kirjaudutaan 2500–3000 kertaa kuukaudessa, ja palvelupyyntöjä tehdään noin 5500 vuodessa.

”Palvelupyynnön voi jättää kuka tahansa kaupungin työntekijöistä aina opettajista laitoshuoltajiin ja huoltohenkilökuntaan”, Puska kertoo. ”Kynnys on matala, koska järjestelmään kirjaudutaan henkilökunnallemme tutun intranetin kautta. Manager onkin vähentänyt selvästi ylläpidon esimiesten saamia puheluja, joita saattoi ennen tulla yhdelle henkilölle jopa 80 päivässä!”

Kattavaa energiankulutuksen seurantaa

Yksi kehitysharppauksista on kaupungin kiinteistöjen energiankulutuksen monitorointi ja seuranta.

”Ennen kiinteistöjen energiankulutustiedot välitettiin energiainsinöörille paperilla”, Puska kertoo. ”Nyt liitämme kiinteistöjen rakennusautomaatiojärjestelmiä yksi kerrallaan Granlund Manager Metrixiin, josta on yhteys kaupungin keskusvalvomoon. Saamme energiayhtiöiltä tuntitasoiset energiankulutustiedot noin 350 mittarista ja tiedämme koko ajan, miten kiinteistöjen talotekniikka toimii. Myös säätöjen vaikutukset esimerkiksi energiankulutukseen ovat nähtävissä lähes reaaliajassa.”

Tutustu lyhennettyyn referenssijuttuun sivuillamme tai pidempään esitteeseen ISSUU-palvelussa.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä: 

Jukka Vuorinen
Granlund Manager aluevastaava, Pohjanmaa
+358 50 537 4349
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli